Як в умовах дефіциту можна запустити трейдинг імпорту та експорту електроенергії : підсумки вебінару від УЕБ

трейдинг імпорту та експорту електроенергії
Українська енергетична біржа презентувала новий проєкт присвячений запуску транскордонної торгівлі електроенергією в рамках секції з імпорту/експорту.
Нові механізми забезпечення балансу електроенергії, критерії при виборі та проблеми, з якими можна стикнутися - про це та інше спілкувалися на вебінарі від УЕБ.
«Ми презентуємо новий напрямок торгівлі, який надасть розширені можливості імпорту електроенергії на прозорих умовах вже цієї зими», - зазначають в Українській енергетичній біржі.
На вебінарі представлено порядок участі в електронних торгах, процес торгівлі, а також особливості укладання контрактів з імпорту/експорту електроенергії за результатами біржових торгів.
Детальніше про всі етапи взаємодії розповіла Інна Щербина, заступниця голови Біржового комітету УЕБ.
«До торгів допускатимуться лише акредитовані учасники. Виставляти позиції можна буде в межах гарантійних внесків. А сам процес відбуватиметься так, як, власне, він проходить і зараз на ринку двосторонніх договорів та торгівлі» - каже Інна.
До розмови приєднався також й член правління НЕК «Укренерго» Андрій Немировський:
«Створення такого механізму, який запропонувала Українська енергетична біржа сьогодні на нашу думку сто відсотків є користною, - каже Андрій Немировський. - Тому що у постачальників, а за ними й у споживачів зʼявляється додаткове джерело залучення електрично енергії».

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами