Українська альтернативна енергетика: 08-14.06.2020

1_sonyachna_batareya

У Кременчуці збираються дозволити будівництво сонячної електростанції неподалік Свіштовського кладовища 


Проект рішення виконавчого комітету «Про погодження укладення додаткової угоди до інвестиційного договору» оприлюднили на офіційному сайті Кременчуцької міської ради.
 У проекті рішення йдеться, що відповідно до умов інвестиційного договору, погодженого рішенням виконкому Кременчуцької міської ради Полтавської області від 16 листопада 2018 року №1483 «Про погодження інвестиційного договору», інвестор ТОВ «НОВЕ ТЕПЛО» повинно було розробити проектну документацію на будівництво об’єктів енергетичної інфраструктури.
Проте ТОВ «НОВЕ ТЕПЛО» отримало державну експертизу пізніше обумовлених договором термінів.
«Оскільки, на даний час проектна документації розроблена в повному обсязі, та ТОВ «НОВЕ ТЕПЛО» отримано дозвіл на початок будівельних робіт, пропонується внести зміни до інвестиційного договору, що дозволить інвестору продовжитиреалізацію проєкту з будівництва сонячної електричної станції 75 МВт в Північному промисловому вузлі м. Кременчука», - йдеться в проекті рішення.
Варто нагадати, що об’єкти альтернативної енергетики збираються зводити на території площею 150 га. Це територія колишнього  індустріального парку «Центральний». Проект згорнули, а землю використовують на інші цілі.
У інвестиційному конкурсі було два учасника ТОВ «НОВЕ ТЕПЛО» та ТОВ «КЛІАР ЕНЕРДЖІ КРЕМЕНЧУК», яке пов'язують з ім'ям нардепа Шаповалова.
Щодо ТОВ «НОВЕ ТЕПЛО», то це приватне підприємство має 20 тис грн статутного капіталу.
https://kg.ua/news/u-kremenchuci-zbirayutsya-dozvoliti-budivnictvo-sonyachnoyi-elektrostanciyi-nepodalik
 
 
Втрати держави від судових позовів інвесторів у ВДЕ можуть становити близько 25 млрд грн на рік

Втрати держави від судових позовів інвесторів у відновлювану енергетику з приводу ретроспективного перегляду "зелених" тарифів можуть становити близько 25 млрд грн на рік, вважає генеральний директор ТОВ "Тесла Енерго" Олег Грамотенко.
 "Більше половини інвесторів у відновлювану енергетику вже зараз ведуть переговори з міжнародними юридичними компаніями щодо підготовки судових позовів до держави Україна, якщо не вдасться досягти розумного компромісу щодо зміни умов підтримки зеленої енергетики. Але, якщо позов до держави коштує близько EUR5-7 млн, то втрати держави можуть оцінюватися в 25 млрд грн на рік", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.
За його словами, процес переговорів інвесторів з урядом занадто затягнувся, а відновлювальна генерація вже третій місяць практично не отримує оплату за вироблену електроенергію.
Грамотенко зазначив, що в такій ситуації компанії ВДЕ вже зараз змушені скорочувати робочі місця, і якщо проблема неплатежів не буде вирішена найближчим часом, це загрожує подальшого ведення бізнесу і також може призвести до звернень власників об'єктів ВДЕ в суд з метою стягування коштів за вироблений ресурс .
https://interfax.com.ua/news/economic/666874.html
 
 
Українська агрокомпанія інвестує у «зелену» енергетику $170 млн

Компанія «Кернел» вкладе $170 млн у реалізацію проектів альтернативної енергетики.
Як повідомляє найбільший в Україні виробник та експортер соняшникової олії на своїй сторінці facebook, увага буде зосереджена на підвищенні енергоефективності виробничих активів та збереження природних ресурсів.
 На олійноекстракційних заводах у якості енергоносія споживається пар, вироблений на котлах, паливом для яких є біомаса-лушпиння соняшника. «Вже зараз на Кропивницькому ОЕЗ на повну потужність працює турбіна для виробництва «зеленої» електроенергії потужністю до 7,5 МВт, - зазначають у компанії. -. До 2021 року на відновлювану енергію перейдуть ще 6 наших заводів сумарною потужністю понад 90 МВт, у тому числі Старокостянтинівський ОЕЗ, який зараз будується на Хмельниччині і стане найбільшим сучасним олійноекстракційним заводом в Україні з турбогенератором потужністю до 20МВт».
https://ecotown.com.ua/news/Ukrainska-agrokompaniya-investu-u-zelenu-energetiku-170-mln/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами