Огляд новин енергетики:28.10-03.11.2019

Подія тижня: ДТЕК ВДЕ відкрили два потужні об’єкти - Покровську СЕС та Приморську ВЕС
Покровська СЕС стала найбільшою в Україні та другою в Європі за потужністю – 240 МВт. Станція розташована на території колишнього кар’єру з видобування руди. Її територія дорівнює 600 футбольних полів. На будівництві використали понад 800 сонячних панелей та понад 90 інвенторних станцій. Всього в проєкт було інвестовано 189 млн. євро. Сонячна станція може забезпечити чистою енергією 200 тисяч домогосподарств Дніпропетровщини. підстанцію збору потужності для Покровської СЕС збудувала Siemens Україна.
Цього тижня був урочисто запущений в роботу й інший об’єкт – Приморська ВЕС. Нова вітроелектростанція має 52 турбіни загальною потужністю 200 МВт і буде генерувати 700 млн кВт-год електроенергії щорічно. Цього вистачить на обслуговування 360 тисяч домівок. Особливістю станції є також те, що на ній працює перша в Україні діджитальна підстанція.

Домовленність тижня: «Укренерго» отримає технічну допомогу для впровадження систем накопичення енергії в Україні
Як повідомив на своїй сторінці у Facebook т.в.о. голови правління ПрАТ «НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук, на міжнародному інвестиційному форумі RE: THINK. Invest in Ukraine, «Укренерго» підписало два важливі для розвитку енергосистеми України документи. Перший з них - Меморандум з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо підготовки нового проекту з розвитку мереж півдня Донецької області та розбудови мережі накопичувачів енергії (Battery Energy Storage System, energy storages) для регулювання частоти і потужності в енергосистемі України. Та другий - угода про технічну допомогу з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) щодо розробки механізму аукціонів для залучення приватних інвестицій в розбудову систем накопичення енергії в Україні. Системи накопичення будуть системним рішенням і, у тому числі, допоможуть балансувати «зелених» виробників.

Цифра тижня: Сонячна та вітрова енергетика виростуть на 1000 ГВт до 2024 року
Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) опублікувало свою чергову доповідь «Renewables 2019» з прогнозом розвитку відновлюваних джерел енергії на шість років (2019-2024).
Встановлена потужність ВДЕ за аналізований період виросте на 50% або на 1200 ГВт. Повідомляють Elektovesti.
Лідером зростання буде сонячна енергетика, яка виросте приблизно на 700 ГВт, тобто темп зростання складе близько 117 ГВт в рік в середньому. Нещодавно МЕА публікувало прогноз на 2019 рік, відповідно до якого в поточному році у світі буде введено в експлуатацію 114 ГВт фотоелектричних сонячних електростанцій.

#44 ЕнергоДжерела 28.10-03.11.2019 (1)-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами