огляд новин енергетики: 28.01-03.02.2019

ЦИФРА ТИЖНЯ: Загальна сума інвестицій у ВДЕ України від норвезьких
інвесторів складе 1,5 мільярда доларів
Під час Norwegian-Ukrainian Business Forum 2019 Україна та Норвегія започаткували одразу кілька стратегічних ініціатив у сфері енергоефективності та «чистої» енергетики. Як повідомляють у Дерєенергоефективності, на форумі підписано низку договорів між норвезькими та українськими компаніям у різних секторах економіки.
Зокрема, угода про Будівництво вітроелектростанцій потужністю 750 МВт у Запорізькій області. Інвестором цього проекта є Норвезька компанія «NBT». Ще одна угода про будівництво сонячної електростанції потужністю 150 МВт в Миколаївській області, інвестор: норвезька компанія «Scatec Solar». А компанія «Norsk Solar» планує побудувати сонячну електростанцію потужністю 9,2 МВт в Київський області.

ТЕХНОЛОГІЯ ТИЖНЯ: Waste to energy - перспективний бізнес для розвитку екологічно чистих міст
Перспективи та переваги утилізації сміття з виробленням енергії обговорили представники Держенергоефективності та учасники конгресу «Бізнес для розумних міст».
Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, зокрема заначив, що сміття – це той ресурс, який можна перетворити з екологічної проблеми на джерело необхідної суспільству енергії та точку росту економіки.
За інформацією Держагенства, щорічно населенням країни збирається близько 10 млн тонн сміття, з яких близько 94% вивозиться на сміттєзвалища. На сьогодні в Україні вже налічується понад 5 тис. санкціонованих полігонів, а несанкціонованих – у рази більше. Переробляючи близько 10 млн тонн сміття у рік, можна заміщувати в еквіваленті до 1 млрд м3 газу.

ПОДІЯ ТИЖНЯ: Міненерговугілля представило позицію щодо моделі стимулювання ВДЕ
Генеральний директор Директорату енергетичних ринків Ольга Буславець, взяла участь у другій щорічній конференції з інвестицій RENPOWER та виступила з презентацією «Конкурентна модель підтримки ВДЕ: позиція Міненерговугілля».
У презентації висвітлено пропозиції Міненерговугілля до законопроекту, що готується до другого читання.
Зокрема, зазначені основні параметри нової системи підтримки відновлюваної енергетики в межах проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії» (№8449-д), який прийнято Верховною Радою України за основу наприкінці 2018 року.



Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами