Огляд новин енергетики: 12-18.04.2021

Об’єкт тижня: Під Тернополем на Малашівецькому полігоні твердих побутових відходів запрацювала біогазова станція потужністю 659 кВт
«Окрім безпеки довкілля, станція забезпечить податки до місцевого бюджету та нові робочі місця, - зазначив під час відкриття станції генеральний директор «Кліар Енерджі Груп» Андрій Гріненко. - Завдяки тому, що з небезпечного газу буде генеруватися «зелена» електрика, експлуатація станції не потребуватиме додаткових витрат з місцевого бюджету».
Станція працює на австрійському обладнанні. У зведення біогазової станції інвестували 1,2 млн євро.

Законопроєкт тижня: Українська енергосистема стала ближче до інтеграції з європейською
Рада підтримала у цілому законопроєкт, яким оператор "Укренерго" може отримати необхідну для інтеграції України до євроенергомережі сертифікацію.
Відтак, Укренерго отримала змогу подати до НКРЕКП документи для сертифікації як оператора системи передачі (ОСП) європейського зразка за моделлю ISO (Independent System Operator). Вона є обов’язковою передумовою інтеграції об’єднаної енергосистеми (ОЕС) України до енергомережі континентальної Європи ENTSO-E.

Повідомлення тижня: Гарантований покупець перерахував авансовий платіж за квітень виробникам електроенергії з ВДЕ
Державне підприємство «Гарантований покупець» 15 квітня 2021 року здійснило авансовий платіж виробникам електроенергії за «зеленим» тарифом за 10 днів місяця.
«Розрахунок на загальну суму у 1,7 млрд грн виконали вчасно і на 100 %. Товарна продукція з ВДЕ, вироблена за першу декаду місяця, оплачена пропорційно до її обсягів», – йдеться у повідомленні.

#16_ЕнергоДжерела_12-18.04.2021

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами