Огляд новин енергетики: 04-10.11.2019

Дискусії тижня: Відбулась дискусія щодо впровадження систем акумуляції енергії

7 листопада в Міжнародному виставковому центрі відбулась дискусія щодо проблем впровадження систем акумуляції енергії в Україні. Наразі в Мінекоенерго триває процес розробки законопроєкту про «Внесення змін до Закону України «Про ринок електричної енергії» в частині забезпечення роботи систем накопичення електричної енергії в новому ринку електричної енергії».
Учасники дискусії висловили побажання ознайомитись із текстом законодавчих пропозицій та звернули увагу на необхідність формування цілісного бачення ролі акумулюючих систем на енергоринку, визначення можливостей використання акумулюючих систем. Також підіймались питання необхідності чіткого прогнозування кількості акумулюючих потужностей та механізмів стимулювання їх впровадження.
Цього ж дня відбулась ще одна стратегічно важлива для енергетичного ринку дискусія «Енергетика та освіта - в пошуках синергії». Обговорення було ініційоване DiXi Group та USAID Проект Енергетичної Безпеки.Основні тези: - В галузі є потреба у спеціалістах, які будуть добре розумітися одночасно і на технічних питаннях і на питаннях економіки в галузі. В умовах становлення роботи енергетичного ринку це особливо актуально.
- Є потреба в таких спеціалізаціях як Energy policy, Energy law, Енергетична безпека та інші.
- Є приклад взаємодії навчальних закладів та Укренерго, коли студентам пропонують проходження практики з можливістю подальшого працевлаштування, а спеціалісти-практики читають лекції на основі реальних кейсів.
Все це досить схоже і на ситуацію з освітою в нафтогазовій сфері. Втім, в нафтогазовій освіті з’являється все більше успішних прикладів безпосередньої взаємодії між навчальними закладами та бізнесом, тобто майбутніми роботодавцями.

Інновація тижня: ДТЕК ВДЕ першим серед українських компаній розмістив спеціалізовані цінні папери для розвитку відновлюваної енергетики
Дебютні зелені єврооблігації зі строком обігу п’ять років розміщені на суму 325 млн євро за ставкою 8,5% річних. Залучення зелених єврооблігацій дає дієвий фінансовий механізм для переходу України до енергобалансу з нижчим СО2, це унікальна можливість створити сучасну енергетику: чисту, ефективну, конкурентну.
Кошти, залучені від розміщення зелених єврооблігацій, будуть спрямовані виключно на наявні та майбутні проєкти ДТЕК ВДЕ у відновлюваній енергетиці. Компанія впровадить систему публічної звітності, яка буде відображати розподіл коштів за проєктами й опис самих проєктів. Така звітність буде публікуватися на сайті до моменту погашення позики, що є найкращою ринковою практикою.
З 12 листопада зелені єврооблігації увійдуть до лістингу на біржі Euronext Dublin

Компанія тижня: ДТЕК запустив новий роздрібний енергетичний бренд - YASNO
Електроенергію від YASNO вже в листопаді почнуть отримувати 3,5 мільйона українців в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. Бренд також запропонує клієнтам рішення з енергоефективності, електромобільності і обладнання «розумних будинків».
YASNO - допоможе спрощенню процесів оплати за електроенергію для всіх клієнтів.

#45 ЕнергоДжерела 04-10.11.2019 (1)-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами