Енергоджерела 19-25 липня 2021

photo_2021-07-27_10-41-24
ЦИФРА ТИЖНЯ: За три місяці близько 3,5 тис домогосподарств в Україні встановили сонячні станції
У квітні-червні 2021 року 3 480 домогосподарств в Україні встановили сонячні електростанції.
Як зазначають у Держенергоефективності, у другому кварталі кількість сімей з домашніми СЕС збільшилась на 11% у порівнянні з першим кварталом, передає Енергореформа.
"За три місяці українці встановили приватні сонячні станції загальною потужністю 98 МВт, - підкреслили у відомстві. - Це інвестиції обсягом близько 60 млн євро".
Станом на 1 липня 2021 року в Україні налічується 35 400 сімей, що генерують і споживають електроенергію згенеровану сонячними електростанціями, а сумарна потужність встановлених домашніх СЕС досягла 933 МВт.
При цьому в агентстві відзначили, що показники другого кварталу 2020 року зменшилися вдвічі - до 1541 домогосподарств встановили СЕС загальною потужністю 42 МВт, тоді як показники аналогічного періоду у 2019 році становили – 3045 СЕС загальною потужністю 86 МВт.

ОБ’ЄКТ ТИЖНЯ: У Харкові запрацював комплекс з перекачування та очищення стічних вод для виробництва електроенергії з біогазу
Реорганізацію провели у рамках реалізації на КП «Харківводоканал» інвестиційного проекту «Удосконалення системи мулового господарства каналізаційних очисних споруд міста Харкова» за сприяння Міжнародного банку реконструкції та розвитку, передає glavnoe.ua.
«Раніше комплекс обслуговував міські системи водовідведення і одночасно займався експлуатацією каналізаційних насосних станцій і очисних споруд, а тепер два окремих підрозділи приділятимуть увагу кожному з напрямків, - пояснив перший заступник генерального директора Комунального підприємства "Харківводоканал" Олександр Коваленко. – Зокрема, ноовостворений комплекс займатиметься експлуатацією каналізаційних насосних станцій Харкова, а також Диканівських і Безлюдівських очисних споруд».
Реорганізація зумовлена прагненням підвищити якість очищення води з міських стоків, що в свою чергу покращить якість води у річці Сіверський Донець. “У верхів'ях Сіверського Донця розташований Харків, - пояснює Олександр Коваленко. - Річка є єдиним джерелом водопостачання не тільки нашого регіону, але Донецької та Луганської областей і постачає питною водою близько 15 млн осіб».

ПРИЗНАЧЕННЯ ТИЖНЯ: Кабмін погодив кандидатури чотирьох членів наглядової ради АТ «Магістральні газопроводи України»
Кабінет Міністрів України погодив кандидатури чотирьох переможців відбору на посади членів наглядової ради АТ «Магістральні газопроводи України».
До складу Ради в якості незалежного члена повторно увійшов екс-голова правління словацького оператора ГТС Gaz-System Ян Чадам (Jan Chadam).
Двома новими незалежними членами Ради стали юрист Ірина Марушко і Уберт Беттонвіль (Huberte Bettonville), який має досвід роботи в бельгійському операторі Fluxys Interconnector (UK) Limited.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами