Енергоджерела 15-21 листопада 2021

ОБГОВОРЕННЯ ТИЖНЯ: Міністр енергетики України Герман Галущенко провів зустріч з Віцепрем’єр-міністром, Міністром інфраструктури і регіонального розвитку Молдови Андрєєм Спину
Сторони оговорили процес підготовки до синхронізації енергосистем України та Молдови із європейською континентальною мережею ENTSO-E.
«Синхронізація – це не лише технічний процес, а й геополітичне питання, оскільки вона передбачає повне від’єднання від енергосистем Росії та Білорусі. В України є досвід роботи ринку електроенергії, і ми готові ділитися цим досвідом, адже інтеграція з Європою передбачає також запровадження нових прозорих правил ринку, що відповідатимуть вимогам європейського законодавства», - зазначив Герман Галущенко.
На порядку денному зустрічі також було питання забезпечення безпеки постачання газу.

РІШЕННЯ ТИЖНЯ: ВР схвалила запровадження в Україні систем накопичення енергії
Законопроектом передбачено, що накопичувачі енергії будуть здатні забезпечувати електроенергією окремі будинки і навіть цілі мікрорайони.
Верховна Рада схвалила в першому читанні законопроект, який забезпечує використання в Україні накопичувачів енергії, що має збалансувати роботу енергосистеми і підвищити стабільність електропостачання для споживачів.
За проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку систем накопичення енергії" №5436-д у першому читанні проголосували 295 народних депутатів.
Згідно з пояснювальною запискою, завдання систем накопичення енергії (energy storage) - це оптимізація виробництва електроенергії за рахунок вирівнювання графіка навантаження як на електростанцію, так і на електроенергетичну інфраструктуру.

ЦИФРА ТИЖНЯ: За три місяці домогосподарства в Україні встановили 4240 сонячні станції
У липні-вересні 2021 року приватні домогосподарства в Україні встановили 4240 сонячних електростанцій.
Такі дані моніторингу, що проводить Держенергоефективності щоквартально на основі даних постачальників універсальних послуг та операторів системи розподілу, передає saee.gov.ua.
Цьогорічний III квартал показав удвічі кращий показник у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
У трійку регіонів-лідерів за кількістю встановлених домашніх СЕС увійшли Дніпропетровщина - 5559, Закарпаття – 3225 та Тернопільщина – 3068.
#47_ЕнергоДжерела_15-21.11.2021

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами