«Укргідроенерго» презентувало «пілотний» проєкт з виробництва водню на базі Дніпровської ГЕС

⚡⚡ 49 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 28.11-04.12.2022
49

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/plky/
Завантаження:  https://drive.google.com/file/d/12VuG-mqU_kx7BKv6mhu32ndJ_SmixwkE/view?usp=share_link
Відео: https://youtu.be/X6MFYE5M3QY
--------------------

«Укргідроенерго» презентувало міжнародній спільноті «пілотний» проєкт з виробництва водню на базі Дніпровської ГЕС.
Про це на форумі, присвяченому водневій політиці, технологіям та використанню водню в енергетичному секторі, який пройшов в рамках програми EU4Energy під егідою Міжнародного енергетичного агентства, заявив Ярослав Пак, начальник управління роздрібного ринку компанії.
«Ми працюємо з європейськими партнерами щодо будівництва електролізера на базі ДніпроГЕС, який дозволить виробляти 210 м3 «зеленого» водню на годину. Ми очікуємо, що позитивні результати впровадження цього проєкту сприятимуть новим партнерствам з міжнародними компаніями для подальшої співпраці та донорства, що дасть можливість реалізувати більш масштабний проєкт», - зазначив Ярослав Пак.

Підписаний меморандум про співпрацю між Українською та Латвійською вітроенергетичними асоціаціями
1 грудня 2022 року в місті Рига, Латвія, був підписаний Меморандум про співпрацю між Українською та Латвійською вітроенергетичними асоціаціями (Меморандум про співпрацю).
Голова Правління Латвійської вітроенергетичної асоціації Гатіс Галвінс: «Кооперація між нашими країнами не тільки дозволить збудувати нову енергетичну структуру наших країн без використання російського газу, але надасть можливість перейняти досвід один одного в секторі розвитку вітрової енергетики».
Меморандум про співпрацю передбачає:
• обмін інформацією про останні розробки, основні виклики та нові можливості в вітроенергетичних галузях країн;
• організацію міжнародних заходів з вітроенергетики з метою максимального підвищення обізнаності громадськості про вітроенергетику, таких як конференції, семінари, виставки тощо
• координацію та вивчення подальших можливостей реалізації спільних проектів та ініціатив;
• регулярні зустрічі між секретаріатом і членами асоціацій.

"Укренерго" отримало 372 млн євро підтримки від ЄБРР та Нідерландів
НЕК "Укренерго" залучила 300 млн євро кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), а також 72 млн євро грантових коштів від Нідерландів для відновлення мереж.
"Зокрема, 150 млн євро кредитних коштів ЄБРР та 72 млн євро гранту будуть спрямовані безпосередньо на придбання обладнання, яке терміново необхідне для підстанцій, що зазнали масованих ракетних ударів росіян", – йдеться у повідомленні компанії.
Решта 150 млн євро кредиту ЄБРР буде використана для виконання фінансових зобов’язань "Укренерго" на ринку електроенергії.


Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами