Укргідроенерго планує підписати контракт на будівництво електролізера для виробництва «зеленого» водню»

⚡⚡ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 12-18.09.2022р.

photo_2022-09-17_20-01-34

Восени укргідроенерго планує підписати контракт на будівництво електролізера для виробництва «зеленого» водню»
Генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота зустрівся з радником з питань економіки та енергетики Посольства Німеччини в Україні паном Сіріяком Массюе. Під час зустрічі сторони обговорили перспективні проєкти, які українські гідроенергетики реалізовуватимуть у найближчому майбутньому, а також зупинилися на питаннях можливої співпраці в цьому напрямку.
"Наприкінці поточного року ми починаємо будівництво третьої черги Дністровської ГАЕС у складі 5-7 гідроагрегатів. Вже побудовані дві черги станції, загальною потужністю 1296 МВт в генераторному режимі. Потужність третьої черги складе 972 МВт. Проєкт з електролізного виробництва водню, потужністю 1 МВт, буде реалізовано на Дніпровській ГЕС за власні кошти і ми очікуємо, що завершимо його вже у першому півріччі наступного року. На початку жовтня вже плануємо підписання контракту з німецькою компанією MAN Energy Solutions", - зазначив генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Через російську агресію Україна втратила майже всі вітрові потужності – REN21
В Україні через повномасштабне вторгнення росії виведено з експлуатації 90% потужностей вітрових та 30% сонячних електростанцій. Про це йдеться у новому звіті REN21, дослідницького центру відновлюваної енергетики і Європейської економічної комісії ООН (ЄЕК ООН), повідомляє Bloomberg.
В дослідженні розглянули стан відновлюваної енергетики в Центральній Азії, на Кавказі та в Південно-Східній і Східній Європі, зокрема росії, Україні, Албанії та Казахстані. В звіті відзначили, що серед 17 країн регіону Україна досягла найбільших успіхів у сонячній та вітровій енергетиці. Так протягом 2017-2021 років було встановлено 8,3 ГВт нових потужностей, а у всьому досліджуваному регіоні – 21 ГВт.

Україна відновила третю резервну лінію електропередачі до Запорізької АЕС
Українські інженери у вівторок, 13 вересня, відновили роботу третьої резервної лінії електропередачі до Запорізької АЕС.
Про це повідомляє пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).
"Резервна лінія 150 кВ знову стала доступною для ЗАЕС після ремонту розподільчого пристрою на прилеглій ТЕЦ через кілька днів після того, як він був пошкоджений в результаті обстрілу", – йдеться у повідомленні.
Це означає, що на станції відновлено всі три резервні лінії електропостачання. Одна з них, лінія 750/330 кВ, наразі забезпечує ЗАЕС зовнішньою електроенергією, яка потрібна для охолодження та інших важливих функцій безпеки. Лінії 330 кВ та 150 кВ перебувають в резерві.
Також зазначається, що всі шість реакторів ЗАЕС перебувають у стані холодного зупинки, але їм, як і раніше, потрібна електроенергія для підтримки необхідних функцій безпеки.

Друзі, вже традиційно починаємо тиждень з підбірки новин від команди «Ньюфолк НКЦ». Що відбулось важливого в галузі – читайте в нашому тижневику за посиланням:
Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/oxrz/
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/15fsPdlXL5FHbInEI73tH07vCGcrxp1UH/view?usp=sharing
Відео: https://youtu.be/1StajaILRv0

❗Нагадуємо, що підписка на наші видання – це Ваш внесок у розвиток галузі!
Детальніше про підписку ви можете ознайомитися за посиланням:
https://forms.gle/ADTaWYHT4cCwCXWQ6
-------------------

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами