Україні потрібно інвестувати у сонячну енергію, вітер, біомасу та біогаз – ПРООН

⚡⚡ 48 ЕнергоДжерела Newfolk Oil&Gas 20-26.11.2023
48_ЕнергоДжерела_20-26.11.2023

Друзі, вже традиційно починаємо тиждень з підбірки новин від команди «Ньюфолк НКЦ». Що відбулось важливого в галузі – читайте в нашому черговому Енерго дайджесті.

Нагадуємо, що підписка на наші видання – це ваш внесок у розвиток галузі!
 Детальніше про підписку ви можете ознайомитися за посиланням:  https://forms.gle/ADTaWYHT4cCwCXWQ6

Україні потрібно інвестувати у сонячну енергію, вітер, біомасу та біогаз – ПРООН
Постійний представник Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні Яко Сільє заявив, що країна має надавати пріоритет інвестиціям у сонячну та вітрову енергію, біомасу та біогаз. Це відповідає процесу вступу до ЄС, а також сприятиме створенню екологічно чистого та сталого енергетичного майбутнього, розповів він в інтерв’ю Укрінформу.
"Протягом тривалої історії співпраці з урядом ми усвідомили критичну важливість переходу енергетичної мережі України до більш екологічної та сталої системи. Ми тісно співпрацювали з урядом, щоб розробити документ, який наголошує на перевагах інвестування в зелені та відновлювані джерела енергії та вагомих причинах для цього", – сказав Сільє.
Він додав, що Україна може відновити свою енергетичну систему більш ефективним та екологічним способом. Така трансформація відкриває потенціал для створення більш сталої енергетичної інфраструктури у майбутньому.

Європа створює потужну H2 інфраструктуру, як стратегічного енергоносія і запрошує Україну до партнерської участі
Саме про це йшлося на зустрічі представників Укргідроенерго з представниками Посольства Чехії в Україні, Чеської агенції сприяння торгівлі, компаній NET4GAS та Valcon International.
Зокрема, було презентовано і обговорено інноваційний проєкт Укргідроенерго з виробництва зеленого водню, наміри і можливості чеської сторони в трубопроводному транспортуванні зеленого водню, досвід і можливості чеської сторони конструюванні електролізерів та іншого обладнання для виробництва водню.
Повноважний представник Міністра промисловості і торгівлі з питань водневих технологій Петр Мерварт зазначив, що Чехія зі свого боку не обмежується словами і гаслами в підтримці українців і намагається максимально працювати в Україні у тих галузях, які є важливими, щоб у такий спосіб допомогти нанести поразку ворогові:

На Волині 21 лікарню обладнають сонячними панелями
Голова парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус заявив, що на Волині на дахах 21 медичного закладу встановлять сонячні електростанції. СЕС встановлять протягом 2023-2024 років за кошти приватних структур та міжнародних організацій, йдеться на Facebook-сторінці комітету.
За словами Геруса сонячні електростанції встановлять у центральній міській лікарні Нововолинська, а також на амбулаторіях та лікарнях у громадах: Луцька; Іваничівській; Любомльській; Литовезькій; Рожищенській; Камінь-Каширській; Ківерцівській; Локачинської. Зазначається, що потужність СЕС сягатиме від 7 до 50 кВт.

--------------------
Увесь контент для вас у відкритому доступі:
◾ Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/etpz/
◾ Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1g73bPm54YRJtvElrZc-MtOedYMxaN8--/view?usp=drive_link
◾ Відео: https://youtu.be/6sM0u4jTlS8

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами