Українська традиційна енергетика: 7 -13 червня 2021

1622190270
Оператор ГТС України підписав угоду з провідною італійською компанією
 
Під час Українсько-італійського бізнес-форуму Оператор ГТС України (ОГТСУ) уклав угоду з італійською компанією RMT Valvomeccanica S.r.l. – світовим лідером з виробництва запірної арматури – про виготовлення кульових та регулюючих кранів для української газотранспортної системи.
Повідомляє ОГТСУ.
Згідно з контрактом, RMT Valvomeccanica S.r.l. має виготовити та поставити ОГТСУ кульові крани стандарту API (American Petroleum Institute) Spec 6D з потрійним рівнем ущільнення кулі для трубопроводів діаметром 300, 400, 500, 700, 1000, 1200 та 1400 мм, що вимагає високого рівня технологій виробника.
«Заміна старої арматури на нову, до того ж провідної компанії-виробника RMT VALVOMECCANICA S.r.l., дозволить знизити витрати на експлуатацію та обслуговування, мінімізувати витоки газу, пов’язані з технічними інцидентами та втратами фізично зношеної запірної арматури, підвищити енергоефективність», — наголосив генеральний директор ОГТСУ Сергій Макогон.
В умовах конкуренції на торгівельному майданчику Prozorro RMT Valvomeccanica S.r.l. запропонувала оптимальну цінову пропозицію на сучасне технологічне обладнання, що відповідає усім вимогам. Загальна сума договору становить 6,5 мільйонів євро.
http://oilreview.kiev.ua/2021/06/10/operator-gts-ukra%d1%97ni-pidpisav-ugodu-z-providnoyu-italijskoyu-kompaniyeyu/
 
 
Енергоатом підписав з Westinghouse контракт щодо пального на РАЕС

НАЕК «Енергоатом» і Westinghouse підписали контракт на розробку і надання ліцензійної документації на паливні збірки ВВЕР-440 для енергоблока №2 РАЕС.
Про це повідомляє пресслужба Енергоатому.
Глава національної компанії Петро Котін підкреслив, що ця угода є важливим кроком на шляху диверсифікації джерел постачання ядерного палива на українські атомні станції.
«Уклавши цей договір, «Енергоатом» продовжив диверсифікацію і зробив ще один крок для зміцнення безпеки й незалежності енергетичної галузі України», – додав він.
Котін нагадав, що контракт на постачання палива для реакторів ВВЕР-440 Рівненської АЕС розроблявся з урахуванням досвіду співпраці з Westinghouse щодо диверсифікації постачання для реакторів ВВЕР-1000 і був підписаний 30 вересня 2020 року.
Наступним етапом до впровадження палива для реакторів ВВЕР-440 на українських АЕС є його ліцензування відповідно до вимог законодавства та нормативних документів України.
Планується, що першу дослідну партію паливних збірок (не більше 12 штук) виробництва компанії Westinghouse завантажать в активну зону енергоблоку №2 Рівненської АЕС у 2024 році. Загальний обсяг постачання за контрактом передбачає не менше 1056 паливних збірок.
«Термінал» писав, ДП «НАЕК «Енергоатом», в рамках існуючих фінансових зобов’язань, здійснив оплату на адресу компанії Westinghouse Electric Sweden AB в загальному обсязі 12,5 млн. євро.
Подробнее: http://oilreview.kiev.ua/2021/06/11/energoatom-pidpisav-z-westinghouse-kontrakt-shhodo-palnogo-na-raes/
 

Україна в червні імпортує невеликі обсяги газу для закачування в ПСГ — ОГТСУ

Дуже повільно, але вже розпочався імпорт газу для закачування.
Про це у Фейсбук написав голова ОГТСУ Сергій Макогон.
«Наразі імпорт газу складає лише 3 млн м3 на добу. Імпорт з початку місяця склав 15.7 млн м3, при чому 100% біло імпортовано з Угорщини, а не зі стандартного словацького напрямку.
Всього з початку року було імпортовано 577 млн м3, з них 511 млн м3 (88%) з Угорщини.
Відкриття віртуального реверсу Оператором ГТС минулого року дозволило диверсифікувати джерела постачання та створити конкуренцію між ними.
http://oilreview.kiev.ua/2021/06/11/ukra%d1%97na-v-chervni-importuye-neveliki-obsyagi-gazu-dlya-zakachuvannya-v-psg-ogtsu/
 
 
Вітренко планує переглянути газовий контракт з компанією «ЙЕ Енергія»

Голова Нафтогазу Юрій Вітренко вважає, що укладений контракт з компанією Дмитра Фірташа «ЙЕ Енергія» має низку недоліків.
Про це пише «Економічна правда».
«Ми дивимося на контракт. Звичайно, мені не подобається, що компанії Фірташа купують газ нижче спотової ціни та можуть продати його промисловим споживачам», – сказав Вітренко.
За його словами, контракт ще залишається чинним, але до нього було поставлено питання різними органами, зокрема АМКУ, і створені ним можливості суперечать задекларованій боротьбі з олігархами.
«Термінал» писав,ТОВ «ЙЕ Енергія» і Група «Нафтогаз» підписали угоду про купівлю природного газу за ринковою ціною. Це дозволить забезпечити постачальників ресурсом для річних контрактів на постачання газу для населення і комерційних споживачів.
http://oilreview.kiev.ua/2021/06/11/vitrenko-planuye-pereglyanuti-gazovij-kontrakt-z-kompaniyeyu-je-energiya/
 

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами