Українська традиційна енергетика: 27 грудня 2021 - 9 січня 2022

original

Запаси газу в підземних сховищах майже вдвічі менші, ніж роком раніше

Станом на 27 грудня 2021 року запаси газу в підземних сховищах знизилися на 41,4%, або на 9,97 мільярда кубічних метрів, до 14,079 мільярда порівняно з даними на аналогічну дату минулого року (24,047 мільярда).
Про це свідчать оперативні дані державної компанії «Оператор газотранспортної системи України».
За добу з ПСГ було відібрано 95 млн. куб. м газу. З 20 по 27 грудня запаси природного газу в підземних сховищах знизилися на 4,8%, або на 709,3 млн. куб. м.
З 5 жовтня запаси газу в ПСГ скоротилися на 25,4%, або на 4,78 млрд. куб. м.
http://oilreview.kiev.ua/2021/12/30/zapasi-gazu-v-pidzemnix-sxovishhax-majzhe-vdvichi-menshi-nizh-rokom-ranishe/

Тепловиробники скоротили заборгованість перед Нафтогазом на 22 млрд грн

Виробники теплової енергії скоротили заборгованість перед Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» на 22,03 млрд грн шляхом взаєморозрахунків відповідно до ст. 4 Закону «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення».
Про це пише пресслужба Нафтогазу.
Провести взаєморозрахунки у надзвичайно стислий термін вдалося завдяки ефективній співпраці між Нафтогазом, Міністерством розвитку громад та територій України, Міністерством фінансів України, органами Державної казначейської служби, тепловиробниками та відповідними державними адміністраціями.
Нафтогаз вдячний всім учасникам процесу за конструктивну та державницьку позицію при розв’язанні спірних питань.
Врегулювання боргів та своєчасні розрахунки за спожитий природний газ критично важливі для забезпечення стабільного проходження опалювального сезону.
http://oilreview.kiev.ua/2021/12/30/teplovirobniki-skorotili-zaborgovanist-pered-naftogazom-na-22-mlrd-grn/

Запаси вугілля на складах теплоелектростанцій збільшились — Міненерго

За даними міністерства енергетики , станом на 28 грудня 2021 року фактичні запаси вугілля на складах теплоелектростанцій збільшились до 482,2 тыс. тонн.
Про це пише пресслужба Міненерго.
Проте відповідно до гарантованих запасів палива, на цей період на складах має бути 921,5 тис. тонн вугілля, тобто наразі вугілля менше на 439,3 тис. тонн (47,6%) від запланованих обсягів.
Найбільше імпортного вугілля сьогодні надійшло на Запорізьку ТЕС – 112, тис. тонн, а також Трипільську ТЕС – 69,2 тис. тонн. Також за даними Міненерго, Курахівська ТЕС повністю забезпечена українським вугіллям.
Подробнее: http://oilreview.kiev.ua/2021/12/28/zapasi-vugillya-na-skladax-teploelektrostancij-zbilshilis-minenergo/
http://oilreview.kiev.ua/2021/12/28/zapasi-vugillya-na-skladax-teploelektrostancij-zbilshilis-minenergo/


Кабмін виділив гроші з резервного фонду для шахтарів

Міністерство енергетики України отримало 300 млн грн для виплати заробітної плати гірникам державних вугледобувних підприємств.
Про це йдеться у розпорядженні уряду.
«Виділити Міністерству енергетики 300 000 тис. гривень для оплати праці та внесення обов’язкових платежів, пов’язаних з виплатою заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств. Міністерству фінансів здійснити зазначені видатки на безповоротній основі за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету», — йдеться у повідомленні.
Міненерго також до 30 грудня 2021 року має подати Міністерству фінансів, Міністерству економіки та Державній скарбничій службі звіт про використання коштів. 24 грудня міністерство енергетики направило на виплати шахтарям 92 млн грн.
http://oilreview.kiev.ua/2021/12/29/kabmin-vidiliv-groshi-z-rezervnogo-fondu-dlya-shaxtariv/


Зарплатний борг перед працівниками держшахт становить 1,23 мільярда – Волинець

Загальний зарплатний борг перед працівниками державних вугільних підприємств на 29 грудня 2021 року становить 1,23 млрд грн.
Про це голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець повідомив у Фейсбуці.
«Загальний зарплатний борг перед працівниками вугільних підприємств держсектору сьогодні складає 1,23 млрд грн. Вже через декілька днів, з 1 січня до боргу додадуться 700 млн грн зарплатного фонду за грудень, і борг знову сягне 2 млрд грн», — написав Волинець.
Він зазначив, що гірники чекають на розв’язання шахтарських питань: виконання розпорядження №1733-р про виділення з резервного фонду держбюджету 300 млн грн на виплату зарплатного боргу шахтарям державних вугледобувних підприємств та надання 500 млн грн фінансової допомоги ДП «Укрвугілля».
«Нагадаю, Міненерго повідомило про попередню домовленість з керівництвом держпідприємства «НАЕК «Енергоатом» щодо надання безвідсоткової зворотної фінансової допомоги ДП «Укрвугілля» у розмірі 500 млн грн для виплати заборгованості по заробітній платі шахтарям», — наголосив Волинець.
http://oilreview.kiev.ua/2021/12/29/zarplatnij-borg-pered-pracivnikami-derzhshaxt-stanovit-123-milyarda-volinec/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами