Українська традиційна енергетика: 25-31.03.2019



На ЧАЕС новий керівник

19 березня у Чорнобильської АЕС змінився виконуючий обов’язки генерального директора. Ним став Сергій Калашник, який раніше працював заступником керівника проекту з будівництва нового безпечного конфайнменту в спільному підприємстві НОВАРКА (компанії VINCI CGP/ BOUYGUES).
Про це повідомляє Славутицька міська рада у Фейсбуці.
«Першим пріоритетом і головним у своєму житті я вважаю людей. Найціннішим, що є у нашої цивілізації — це людське життя. Перше, що оберігає наше життя — це техніка безпеки у всіх її проявах. Люди повинні бути забезпечені засобами захисту, повинні бути навчені та проконтрольовані», — підкреслив у своєму зверненні Калашник.
Також він заявив, що у своїй роботі зосередиться на якості робочих місць та засобів виробництва. Крім цього у пріоритеті навчання персоналу усіх ланок у зв’язку з опануванням нових процесів та обладнання на майданчику ЧАЕС, а також підняття заробітної плати у зв’язку зі зростанням кваліфікації людей, складність та інтенсивність праці.
Наказ про призначення нового виконуючого обов’язки підписано головою Державного агентства України з управління зоною відчуження Віталієм Петруком на підставі затвердженого постановою Кабінету Міністрів №564 статуту ДАЗВ та з урахуванням вимог статті 9 Закону України «Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії».
http://oilreview.kiev.ua/2019/03/21/na-chaes-novij-kerivnik/


У Міненерговугілля обговорили доцільність підготовки державного інвестиційного проекту «Новокостянтинівська шахта. Розвиток виробничих потужностей

На засіданні Комісії Міненерговугілля з відбору інвестиційних проектів заступник Міністра Юлія Підкоморна зазначила, що це перший крок до реалізації інвестиційного проекту, метою якого є зниження залежності вітчизняної атомної енергетики від іноземних постачальників уранової продукції, а також підвищення ефективності виробництва основної продукції ДП «СхiдГЗК» - уранового оксидного концентрату, за рахунок збільшення обсягів видобутку уранової руди на Новокостянтинівській шахті.
Директор ДК «Ядерне паливо» Сергій Дробот поінформував, що реалізація зазначеного інвестиційного проекту дозволить збільшити видобуток уранової руди на Новокостянтинівській шахті з 200 до 500 тисяч тонн на рік, та, як наслідок, збільшити виробництво уранового оксидного концентрату до 701 тони у 2021 році, у порівнянні з 336 тонами у 2018 році.
Реалізація проекту, за словами Сергія Дробота, забезпечить сталий розвиток Кіровоградського регіону.
Слід зазначити, що інвестиційний проект відповідає завданням і заходам Енергетичної стратегії України до 2035 року «Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність», затвердженої постановою КМУ від 18.08.2017 № 605-р та Плану заходів щодо реалізації Концепції Державної цільової економічної програми розвитку атомно-промислового комплексу на період до 2020 року, затвердженого розпорядженням КМУ від 27.12.2017 № 1021-р.
За підсумками засідання комісії більшістю голосів підтримано пропозицію щодо реалізації державного інвестиційного проекту.
Нагадаємо, 15 лютого 2019 року в приміщення Кіровоградської ОДА відбулась нарада щодо роботи підприємств атомно-промислового комплексу регіону, під час якої серед інших питань обговорено перспективні плани щодо збільшення обсягів виробництва уранового концентрату, зокрема, за рахунок реалізації інвестиційного проекту «Новокостянтинівська шахта. Розвиток виробничих потужностей», який пройшов державну експертизу та отримав позитивний висновок Мінекономрозвитку та Міненерговугілля.
http://mpe.kmu.gov.ua/minugol/control/uk/publish/article;jsessionid=4FAFFD743A79FE542085B9A345F8AF67.app1?art_id=245349686&cat_id=35109


Енергоатом першим серед державних підприємств провів зовнішню оцінку корупційних ризиків

ДП «НАЕК «Енергоатом» першим серед державних підприємств провело зовнішню оцінку корупційних ризиків у своїй діяльності. Оцінка проводилася на виконання вимог ч. 2 ст. 61 Закону України «Про запобігання корупції».
20 березня в Компанії було презентовано звіт за результатами проведення зовнішньої оцінки корупційних ризиків в якому представлено визначення конкретних бізнес-процесів і ділових операцій в діяльності підприємства, при реалізації яких існує велика ймовірність скоєння корупційних правопорушень.
Оцінку корупційних ризиків у діяльності підприємства здійснювала українська юридична компанія, яка отримала перемогу на відкритих торгах – ТОВ «КПД Консалтинг». В рамках проведення оцінки експерти досліджували як загальнодоступну інформацію, що стосується діяльності ДП «НАЕК «Енергоатом», (йдеться зокрема про офіційний веб-сайт Компанії, Єдиний державний реєстр судових рішень, Систему електронних публічних закупівель ProZorro), так і внутрішні документи Компанії, в тому числі дані бухгалтерського обліку та інші фінансові документи Компанії. Також було проведено низку зустрічей-інтерв’ю з працівниками структурних підрозділів Дирекції Компанії та відокремлених підрозділів «Запорізька АЕС», «Рівненська АЕС», «Атомкомплект» та «Управління справами».
Презентований звіт зовнішньої оцінки корупційних ризиків у діяльності Компанії і містить узагальнену інформацію про виявлені корупційні ризики (ідентифіковані корупційні ризики, причини, що їх породжують та умови, що їм сприяють, оцінку виявлених ризиків), а також рекомендації щодо усунення виявлених корупційних ризиків та механізми їх запобігання.
Від НАЕК «Енергоатом» у презентації звіту взяли участь керівники вищої ланки управління, які мали можливість поставити запитання експертам проектної команди ТОВ «КПД Консалтинг» стосовно виявлених корупційних ризиків і отримати рекомендації про необхідні подальші кроки.
Підсумовуючи нараду президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський наголосив на важливості впровадження рекомендацій наданих зовнішніми експертами за результатами проведення оцінки корупційних ризиків та прагненні Компанії постійно удосконалювати наявні на підприємстві антикорупційні стандарти і процедури.
http://www.energoatom.kiev.ua/ua/press_centr-19/novini_kompanii-20/p/energoatom_persim_sered_derzavnih_pidpriemstv_proviv_zovnisnu_ocinku_korupcijnih_rizikiv-44831


«Спецвисотбуд» переоснастить димову трубу висотою 270 м на ТЕЦ-6 в Києві на 48 млн грн

ТОВ «Спецвисотбуд» проведе технічне переоснащення димової труби висотою 270 м на ТЕЦ-6 спецпідприємство «Київські ТЕЦ» комунального підприємства «Київтеплоенерго».
Відповідний договір на 47,5 млн грн укладено за підсумками аукціону, повідомляється в системі ProZorro.
У конкурсі також брав участь Науково-дослідний інститут інноваційного будівництва.
КП «Київтеплоенерго» забезпечує Київ теплом і гарячим водопостачанням, експлуатуючи понад 2,7 тис. Км магістральних і розподільних теплотрас, ТЕЦ-5 потужністю 700 МВт, ТЕЦ-6 потужністю 500 МВт, 19 насосних станцій і 2,65 тис. Теплопунктів, а також 1,24 тис. індивідуальних теплопунктів.
http://oilreview.kiev.ua/2019/03/25/specvysotbud-pereosnastit-dymovuyu-trubu-vysotoj-270-m-na-tec-6-v-kieve-na-48-mln-grn/


Збори Ради ОРЕ відбулись на базі Аварійно-технічного центру Енергоатома

Збори Ради Оптового ринку електричної енергії (ОРЕ) України відбулись 22 березня на базі ВП «Аварійно-технічний центр» НАЕК «Енергоатом». Центральними питаннями порядку денного засідання Ради стали впровадження нової моделі ринку електроенергії, усунення прогалин у нормативно-правовій базі, яка регулює діяльність суб’єктів ОРЕ, та уточнення алгоритму дій з реалізації вимог законодавства.
У засіданні Ради, зокрема, взяли участь: голова Ради ОРЕ, голова Наглядової ради АТ «Прикарпаттяобленерго» Олександр Сагура, глава Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський, голова підкомітету з питань ядерної енергетики та ядерної безпеки Володимир Бандуров, члени НКРЕКП Дмитро Коваленко, Олена Антонова, Олександр Формагей, державний уповноважений АМК України Валерій Полюхович, генеральний директор Директорату енергетичних ринків Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Ольга Буславець, керівництво АТ «Ощадбанк», керівники найбільших підприємств учасників енергетичного ринку, експерти енергетичної галузі. На засіданні Ради був присутній президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський.
Учасники Ради ОРЕ прийняли рішення про підготовку протягом квітня поточного року пакету проектів нормативних актів, які б сприяли вирішенню найбільш гострих проблем електроенергетичної галузі та врегулюванню нормативно-правових питань між членами ОРЕ. Відповідні проекти документів будуть погоджені Радою ОРЕ та направлені для подальшого розгляду органами державної влади та Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.
У ході зборів було відзначено, що з набранням чинності Закону «Про ринок електричної енергії», електроенергетика України працює у режимі структурних та функціональних змін, що є першим кроком для учасників та суб’єктів ринку. Наступним етапом повинна стати реформа оптової частини ринку електричної енергії України, яка корінним чином вплине на ціноутворення і взаємовідносини між учасниками ринку.
Після завершення засідання Ради ОРЕ його учасники ознайомились з основними завданнями, функціями та обладнанням ВП «Аварійно-технічний центр».
http://www.energoatom.kiev.ua/ua/press_centr-19/novini_kompanii-20/p/zbori_radi_ore_vidbulis_na_bazi_avarijno_tehnicnogo_centru_energoatoma-44838


«Запорізький тепло-енерго проект» модернізує систему газоочистки Дарницької ТЕЦ

ТОВ «Запорізький тепло-енерго проект» здійснить для ТОВ «Євро-Реконструкція» реконструкцію системи газоочистки Дарницької теплоелектроцентралі (ТЕЦ) в Києві, вартість робіт складе 117,524 млн грн.
Відповідний договір за підсумками аукціону було підписано 21 березня.
Ще одним учасником аукціону було ТОВ «Інвентум Україна».
Згідно з угодою, реконструкція передбачає установку електрофільтрів для п’яти котлоагрегатів, встановлення двох систем сіркоочищення і двох систем азотоочистки.
ТОВ «Євро-реконструкція» експлуатує Дарницьку ТЕЦ встановленою потужністю 160 МВт. ТЕЦ забезпечує теплом близько 26 тис. Житлових будинків Києва.
https://elektrovesti.net/65081_zaporozhskiy-teplo-energo-proekt-moderniziruet-sistemu-gazoochistki-darnitskoy-tets


Укргідроенерго підписало меморандум про співпрацю з турецькою компанією Ozaltin Holding

Найбільшу гідрогенеруючу компанію країни - Укргідроенерго відвідали представники турецької будівельної групи Ozaltin Holding на чолі з генеральним директором компанії Музаффером Оздеміром.
Метою візиту стало обговорення питань співпраці стосовно реалізації перспективних проектів Укргідроенерго.
На зустрічі Укргідроенерго представляли генеральний директор компанії Ігор Сирота, заступник генерального директора з адміністративного управління, забезпечення та управління персоналом Олександр Круш, директор департаменту стратегічного розвитку та планування реалізації проектів Юрій Литвиненко та заступник директора департаменту юридичного забезпечення й майнових відносин Євгеній Млечко.
Під час заходу турецька сторона висловила свої пропозиції щодо можливості будівництва гідроенергетичних об’єктів в Україні, зокрема Каховської ГЕС-2.
Завершенням зустрічі стало підписання меморандуму між Укргідроенерго та Ozaltin Holding щодо співробітництва в будівництві ще одного гідроенергетичного об’єкту – Канівської ГАЕС.
Довідка: Ozaltin Holding – турецька будівельна група, яка спеціалізується на зведенні гребель та гідроелектростанцій, будівництві доріг, житла, комерційних та виробничих приміщень. Оzaltin Holding також проводить дослідження та впроваджує розробки в галузі відновлюваних джерел енергії.
https://uhe.gov.ua/media_tsentr/novyny/ukrgidroenergo-pidpisalo-memorandum-pro-spivpracyu-z-tureckoyu-kompanieyu

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами