Українська традиційна енергетика: 20-26.04.2020

1000_545_1475670828-5934 (1)

Введення мита на російське вугілля перенесли на 1 травня


Нові 65% мита для російського вугілля будуть введені 1 травня, хоча раніше йшлося про 15 квітня. Відомо, що відповідне рішення Кабінет міністрів ухвалив сьогодні.
За цей час Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства має визначити список різновидів вугілля, відносно яких буде вводитися нове мито.
https://zn.ua/ECONOMICS/vvedenie-poshliny-na-rossiyskiy-ugol-perenesli-na-1-maya-351276_.html
 
 
ДТЕК підтвердив інформацію про припинення експорту електроенергії в Угорщину

Енергохолдинг ДТЕК пов'язує припинення експорту електроенергії Бурштинської теплової електростанції (Івано-Франківська область) зі зниженням попиту і цін на електроенергію в Європі за пандемії коронавирусной інфекції.
Про це Українським Новинам повідомив представник пресслужби ДТЕК.
 "З 12 квітня Бурштинська ТЕС вимушено припинила постачання електроенергії на експорт з-за значного зниження споживання в ЄС пов'язаного з пандемією і карантином. Надлишок електроенергії в ЄС також спровокував і значне падіння цін, що незрівнянно з режимами економічної і технологічної безпеки роботи ТЕС", - повідомили в компанії.
ДТЕК відзначили, що в Угорщині ціна на електроенергію за тиждень знизилася майже в 2 рази до 10-25 євро/МВт, і такий рівень цін не покриває витрати на закупівлю і транспортування вугілля на Бурштинську ТЕС.
"Робота Бурштинської ТЕС з мінімальними обсягами виробництва при поточних цінах ринку електроенергії України в острові (140-150 коп/кВт) є збитковою і спрямована виключно на забезпечення стабільної роботи енергосистеми України", - відзначили в ДТЕК.
У компанії також підкреслили, що ДТЕК не прогнозує швидкого відновлення попиту на електроенергію і націлена на збереження Бурштинської ТЕС в умовах роботи на ринку України.
https://ukranews.com/ua/news/697238-dtek-prypynyv-eksport-v-ugorshhynu
 
 
 
Другий енергоблок ЗАЕС відключили та вивели у резерв

Енергоблок №2 Запорізької АЕС (ЗАЕС) 21 квітня 2020 року відключено від енергомережі та виведено в резерв через балансові обмеження.
Про це повідомляє пресслужба Енергоатому.
«21 квітня 2020 року о 02 годині 01 хвилині, у зв’язку з балансовими обмеженнями в енергосистемі, енергоблок №2 Запорізької АЕС, згідно з регламентними процедурами, розвантажено, відключено від мережі та виведено в резерв», — йдеться в повідомленні.
 Зазначається, що на даний момент в роботі перебувають 3 енергоблоки Запорізької АЕС. Сумарна потужність генераторів становить 2 760 МВт. На енергоблоці №3 йде 124-та доба планового капітального ремонту, на енергоблоці №5 — 6-та доба планового середнього ремонту.
Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає.
Радіаційний фон в районі розташування Запорізької АЕС і в санітарно-захисній зоні (територія навколо АЕС радіусом 2,5 км) – 8-12 мікрорентген на годину, що відповідає природному радіаційному фону.
http://oilreview.kiev.ua/2020/04/21/drugij-energoblok-zaes-vidklyuchili-ta-viveli-u-rezerv/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами