Українська традиційна енергетика: 11-17.11.2019



Мільярд гривень зарплатного боргу шахтарям "Первомайськвугілля" погасять до кінця тижня

Мільярд гривень на виплату заборгованості із заробітної плати шахтарям "Первомайськвугілля" буде надіслано до кінця тижня.
Про це на брифінгу членів Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки за результатами візиту в Золоте сказала член комітету, представник уряду у Верховній Раді Ірина Верещук, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Найбільшим негативним чинником, який суттєво впливає на соціально-економічний стан, є значна заборгованість заробітної плати шахтарям на шахтах держпідприємства "Первомайськвугілля" та пов'язаних з ними працівникам закладів освіти та соціальної сфери. Минулого четверга нами було проголосовано проєкт закону щодо змін до Державного бюджету на 2019 рік, де передбачено мільярд гривень на виплату заборгованості заробітної плати. Місцеве населення поінформоване, очікують коштів. Кошти будуть їм надіслані до кінця цього тижня", - розповіла Верещук.
Також вона додала, що Президент запропонував виділити додаткові кошти на відновлення інфраструктури Донбасу.
"Президентом була внесена пропозиція, і на фракції "Слуга народу" здобула позитивний відгук ідея щодо виділення додаткових коштів з соціально-економічного розвитку на 2019 рік - певної суми, вона уточнюється - на відновлення інфраструктури, на здійснення ремонтних робіт і у садочку, в школі ... А також відновлення дорожнього полотна", - інформувала Ірина Верещук.
https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2813002-milard-griven-zarplatnogo-borgu-sahtaram-pervomajskvugilla-pogasat-do-kinca-tizna.html


ДТЕК Ахметова пропонував підняти тарифи населенню для наповнення складів ТЕС вугіллям, - Герус

Енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова пропонував підвищити ціни на електроенергію для населення з 0,9 до 1,68 грн / кВт * год за перші 100 кВт * год і з 1,68 до 2,88 грн / кВт * год за наступні. Надалі ціна для населення мала підвищуватися на 25% на рік.
 Про це написав глава Комітету Верховної ради з питань паливно-енергетичного комплексу Андрій Герус в своєму Facebook, передає БізнесЦензор.
За словами Геруса, в липні ціна електроенергії підвищилася на 25%. При цьому, на нарадах в Міненерго керівники ДТЕК заявляли, що при зниженні ціни електроенергії вони перестануть купувати вугілля.
Одночасно кілька разів представники холдингу надходили заяви про можливу зупинку Луганської ТЕС.
Щоб вирішити ці проблеми, керівництво ДТЕК запропонував підвищити тарифи для населення.
"Я не популіст. Якщо це заради поліпшення мереж, поліпшення якості послуг для споживачів, то можна обговорювати. Якщо для поліпшення гнучкості і надійності енергосистеми, для синхронізації з Європою, то можна обговорювати (але не посеред зими). ​​Якщо це для того, щоб забезпечити комусь надприбутки від монополізму, то я проти. Якщо це для того, щоб платити комусь за гігантські сонячні станції по "зеленому" тарифу в три рази вище, ніж в Німеччині, то я проти ", - написав Герус.
https://biz.censor.net.ua/news/3158446/dtek_ahmetova_predlagal_podnyat_tarify_naseleniyu_dlya_napolneniya_skladov_tes_uglem_gerus


Бюджетом 2020 передбачено 140 млн на збільшення видобутку вітчизняної уранової руди

Міжвідомчою комісією з питань державних інвестиційних проектів Мінекономіки погоджено на 2020 рік фінансування державного інвестиційного проекту «Новокостянтинівська шахта. Розвиток виробничих потужностей», яким передбачено фінансування в обсязі 140 млн грн.
Метою інвестиційного проекту є зниження залежності вітчизняної атомної енергетики від іноземних постачальників уранової продукції, а також підвищення ефективності виробництва основної продукції ДП «СхiдГЗК».
Сьогодні імпорт уранової руди становить 60%.
 Завданням проекту є  будівництво підприємства потужністю 700 тон уранового оксидного концентрату на рік. Сировинною базою проекту є Новокостянтинівське родовище уранових руд, яке є найбільшим урановим родовищем у Європі, запаси урану складають понад 93 000 тон.
Родовище розташоване в Маловисківському районі Кіровоградської області. На сьогодні родовище відпрацьовується Новокостянтинівською шахтою ДП «СхідГЗК», спосіб відпрацювання – підземний. Для реалізації проекту підприємство має всі необхідної дозвільні документи.
http://mpe.kmu.gov.ua/minugol/control/uk/publish/article;jsessionid=BEDA2DA2AD8D6BD5186171E24CEF4736.app1?art_id=245414908&cat_id=35109
 
 
У роботу енергосистеми України повернули ще один атомний блок

На сьогоднішній ранок у роботі перебувають 12 з 15 енергоблоків на атомних станціях України, за попередню добу АЕС вироблено 237,41 млн кВт-г електроенергії. Про це УНН повідомили у пресслужбі НАЕК "Енергоатом".
"11 листопада на атомних станціях України в роботі 12 з 15 енергоблоків", - вказали у компанії.
Зокрема:
·                     На енергоблоці №1 Запорізької АЕС 47-а доба капітального планового ремонту.
·                     На енергоблоці №3 Южно-Української АЕС 180-а доба капітального планового ремонту.
·                     На енергоблоці №1 Хмельницької АЕС 352-а доба середнього планового ремонту.
"11 листопада 2019 року о 00:17 енергоблок №2 Хмельницької АЕС підключено до енергомережі після завершення середнього планового ремонту. Проводиться набір потужності", - додали у НАЕК.
Диспетчерські графіки генерації становлять: для ЗАЕС – 5 015 МВт, РАЕС – 2 830 МВт, ЮУАЕС – 2 025 МВт, ХАЕС – 400 МВт.
"Минулої доби, 10 листопада, станціями вироблено 237,41 млн кВт-г електроенергії", - зазначили у компанії.
Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках АЕС ‒ у межах норми.
https://www.unn.com.ua/uk/news/1835063-u-robotu-energosistemi-ukrayini-povernuli-sche-odin-atomniy-blok-1

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами