Українська енергетична інфраструктура: 25.02-03.03.2019



ДТЕК в 2018 р збільшив імпорт вугілля на 3,5%


Група «ДТЕК» в 2018 році наростила імпорт вугілля на 3,5% (на 90,9 тис. Тон) у порівнянні з 2017 роком - до 2 млн 662,6 тис. Тон, повідомляється в звіті компанії на сайті Ірландській фондовій біржі.
Підприємства ДТЕК за минулий рік знизили видобуток рядового вугілля на 1,9% (520,1 тис. Тон) у порівнянні з 2017 роком - до 27 млн 185,9 тис. Тон.
Зокрема, видобуток вугілля марок «Г» і «ДГ» (Україна) за підсумками 2018 року збільшилася на 5,3% (на 1 млн 216,8 тис. Тон) - до 24 млн 131,6 тис. Тон. Видобуток марок «А» і «Т» (Україна) не здійснювались, тоді як в січні-вересні 2017 року склала 1 млн 879,2 тис. Тон. Видобуток вугілля ш / у «Обухівська» зросла на 4,9% (на 142,3 тис. Тон) - до 3 млн 54,3 тис. Тон.
Випуск концентрату скоротився на 9,2% (на 1 млн 253,8 тис. Тон) - до 12 млн 355,5 тис. тон. в т.ч. випуск на сторонніх збагачувальних фабриках скоротився на 4,4% (на 63,1 тис. тон) - до 1 млн 361,8 тис. тон, тоді як на ш / у «Обухівська» збільшився на 9,1% (на 161, 9 тис. тон) - до 1 млн 936,8 тис. тон.
Група також повідомляє, що з урахуванням трейдингових операцій за межами України вона зменшила експорт вугілля на 35% (на 261,9 тис. Тон) - до 486,3 тис. Тон. Всі експортні операції здійснювалися з ресурсу ш / у «Обухівська».
Обсяг поставок вугілля промисловим споживачам в Україні (крім підприємств групи) за 2018 рік склав 2.085 Репутація млн тон, що практично відповідає показнику 2017 року.
Відпуск електроенергії ДТЕК за підсумками минулого року знизився на 6,3% (на 2 млрд 350,1 млн кВт-год) - до 34 млрд 753,6 млн кВт-год. В т.ч. відпустку е / е поновлюваними джерелами ДТЕК зріс на 6,1% (на 39,2 млн кВт-год) - до 677 млн кВт-год.
Передача електроенергії по мережах за вказаний період зросла на 1,2% (на 529,7 млн кВт-год) - до 43 млрд 684,8 млн кВт-год.
Експорт ДТЕК української електроенергії зріс на 16,5% (на 826,1 млн кВт-год) - до 5 млрд 825,6 млн кВт-год (94,5% загального експорту країною за цей період - ІФ).
Видобуток природного газу знизився на 0,4% (на 6,8 млн куб. М) - до 1 млрд 648,5 млн куб. м, газового конденсату - на 6% (на 3,3 тис. тонн), до 51,5 тис. тонн.
ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Холдингу делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.
http://uaenergy.com.ua/post/32032/dtek-v-2018-g-uvelichil-import-uglya-na/


«Нічний» тариф для підприємств: Гройсман пропонує змінити закон про енергетику

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголошує на необхідності внесення змін до законодавства щодо врегулювання питання «нічного» тарифу для побутових споживачів.
Про це він сказав на загальних зборах Асоціації об’єднаних територіальних громад.
«В уряду немає повноважень для вирішення цього питання (про відновлення» нічного «тарифу для побутових споживачів - ред.), Це встановлює незалежний регулятор. Але вони діють на виконання закону про енергетику ... «Нічний» тариф - це опалення, освітлення, а освітлення - це безпека «, - заявив Гройсман.
Він також повідомив, що уряд доручив віце-прем’єр-міністру - міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадію Зубко спільно з міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом та віце-прем’єр-міністром Володимиром Кістіон і представниками НКРЕКП проаналізувати ситуацію.
Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, з 1 січня 2019 скасувала «нічний» тариф на електроенергію для промисловості.
https://elektrovesti.net/64650_nochnoy-tarif-dlya-predpriyatiy-groysman-predlagaet-izmenit-zakon-ob-energetike


Укренерго підготовив проект змін до Кодексу комерційного обліку в частині додатку «Регламент реєстрації постачальників послуг комерційного обліку е/е»

На виконання пункту 1.1 глави 1 розділу ХІІІ ККО НЕК «Укренерго» підготовлено проект змін до Кодексу комерційного обліку в частині додатку «Регламент реєстрації постачальників послуг комерційного обліку електричної енергії».
Про це стало відомо із публікації проекту закону.
«У зв’язку з внесенням додаткових редакційних змін, та тим, що в результаті попередньої публікації проекту змін не було отримано зауважень від учасників ринку, публікуємо оновлений проект зазначеного документу: Проект змін до Кодексу комерційного обліку в частині додатку «Регламент реєстрації постачальників послуг комерційного обліку електричної енергії»», - зазначається у повідомленні.
http://oilreview.kiev.ua/2019/02/25/ukrenergo-pidgotoviv-proekt-zmin-do-kodeksu-komercijnogo-obliku-v-chastini-dodatku-reglament-reyestraci%d1%97-postachalnikiv-poslug-komercijnogo-obliku-ee/


НКРЕКП оприлюднила проект змін до Методики розрахунку вартості робіт з підключення електроустановок споживачів до електромереж

НКРЕКП оприлюдила проект постанови «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 29 грудня 2017 року № 1618».
Про це повідомляє прес-служба НКРЕКП.
На сьогодні порядок розрахунку вартості виконання додаткових робіт (послуг), пов’язаних з діяльністю з розподілу електричної енергії здійснюється відповідно до Методики розрахунку вартості робіт з підключення електроустановок споживачів до електричних мереж ліцензіата та інших додаткових робіт і послуг, пов’язаних із ліцензованою діяльністю, затвердженої постановою НКРЕКП від 29 грудня 2017 року № 1618 (далі – Методика).
Діюча Методика визначає перелік додаткових робіт (послуг), що надається оператором системи розподілу. Однак у зв’язку з реформуванням ринку електричної енергії зазначений перелік потребує змін та уточнень. Зокрема, пропонується вилучити з переліку додаткових робіт (послуг) такий вид робіт як «Надання інформаційних послуг ліцензіатам, що здійснюють господарську діяльність з постачання електричної енергії не на закріпленій території» та внести інші незначні уточнення до переліку додаткових робіт (послуг) та тексту Методики.
При внесенні змін до Методики також актуалізовано перелік нормативно-правових актів, які застосовуються при розрахунку вартості робіт з підключення електроустановок споживачів до електричних мереж ліцензіата та інших додаткових робіт і послуг, пов’язаних із ліцензованою діяльністю.
З огляду на зазначене, було розроблено проект постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 29 грудня 2017 року № 1618».
Проект постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу, обґрунтуванням та порівняльною таблицею оприлюднені з метою отримання зауважень та пропозицій шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП в мережі Інтернет.
Зауваження та пропозиції слід надсилати за формою згідно з додатком 1 до Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.06.2017 № 866.
Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 25 березня 2019 року у письмовому та електронному вигляді» (у форматах doc/docx та pdf).
http://oilreview.kiev.ua/2019/02/25/nkrekp-oprilyudnila-proekt-zmin-do-metodiki-rozraxunku-vartosti-robit-z-pidklyuchennya-elektroustanovok-spozhivachiv-do-elektromerezh/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами