Українська енергетична інфраструктура: 23-29.03.2020

5d27304c739ec

Укренерго розпочала перші випробування обладнання нової ПС 220/500 кВ «Кремінська»

Укренерго розпочала індивідуальні випробування обладнання на новій підстанції (ПС) 500/220 кВ «Кремінська». Зокрема, 16-18 березня 2020 року триватимуть випробування під робочою напругою обладнання кабельно-повітряних ліній (КПЛ) 220 кВ Кремінська-Ювілена №1 та №2, комплектного розподільчого пристрою з елегазовою ізоляцією (КРПЕ) 220 кВ та інших елементів обладнання підстанції.
В результаті буде проведено налагоджувальні роботи релейного захисту, розроблено схеми та інструкції з використання обладнання тощо. Випробування проходять відповідно до листа виробника обладнання КРПЕ 220 кВ компанії «Hyosung Corporation».
 Також наразі відключено ПЛ 500 кВ Донська—Донбаська для спорудження заходів та її підключення до КРПЕ 500 кВ ПС «Кремінська». Ці роботи будуть тривати до 15 квітня. Паралельно виконуються роботи з підключення, налагодження вторинних кіл захистів та автоматизованої системи управління технологічними процесами SCADA.
«Перші випробування обладнання йдуть за планом. Їх другий етап має пройти 15-17 квітня: буде випробувано обладнання КРПЕ 500 кВ та автотрансформатора (АТ) 500/220/35 кВ. Завершення будівництва ПС «Кремінська» та всіх пусконалагоджувальних робіт заплановано на кінець травня 2020 року», — зазначив директор з експлуатації та розвитку мережі НЕК «Укренерго» Олексій Брехт.
Нагадаємо, що будівництво ПС «Кремінська» розпочалося у 2017 році, його вартість складає 1,3 млрд грн. ПС «Кремінська» значно підвищить надійність енергопостачання півночі Луганської області для побутових споживачів та промислових об’єктів Донбаського регіону. Крім цього, вона дозволить синхронізувати систему електропостачання півночі Донбасу, яка нині працює в режимі «острова», з ОЕС України.
https://ua.energy/media/pres-tsentr/pres-relizy/ukrenergo-rozpochalo-pershi-vyprobuvannya-obladnannya-novoyi-ps-220-500-kv-kreminska/
 
 
Найбільша приватна польська енергокомпанія відкрила "дочку" в Україні

Найбільша польська приватна енергетична компанія Polenergia Obrót SA (АТ "Поленергія Обрут") зареєструвала в лютому в Україні ТОВ "Поленергія Енерджі Україна", яке планує зайнятися трейдингом електричної енергії.
 Відповідне рішення Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), про видачу суспільству ліцензії на здійснення діяльності з перепродажу електроенергії планується затвердити на засіданні регулятора 25 березня, передає БізнесЦензор з посиланням на Інтерфакс-Україна.
Згідно з даними в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, керівником компанії є Назар Бічуя. Статутний капітал ТОВ становить 531,7 тис. грн.
Polenergia - польська вертикально-інтегрована група, що займається виробництвом електроенергії з традиційних і поновлюваних джерел енер, а також трейдингом і розподілом електроенергії.
Була заснована в 2014 році шляхом консолідації Polish Energy Partners SA та Polenergia Group, контрольованих Kulczyk Holding S.àr.l.
Зареєстрована в Вашаве Polenergia Obrót SA спеціалізується на оптовій торгівлі електроенергією і газом. Є учасником Polish Power Exchange (TGE), European Power Exchange (EPEX SPOT), European Energy Exchange (EEX).
https://biz.censor.net.ua/news/3183062/krupneyishaya_chastnaya_polskaya_energokompaniya_otkryla_dochku_v_ukraine
 
 
Прогнозні граничні значення імпорту електроенергії в ОЕС України 21-29 березня – 0 МВт

Відповідно до розроблених НЕК «Укренерго» прогнозних балансів потужності 21-29 березня 2020 року, імпорт електроенергії з країн Білорусі, Росії та Молдови не передбачається, тобто становитиме 0 МВт протягом вказаного періоду.
Рекомендуємо враховувати цю інформацію при оформленні відповідних зовнішньоекономічних домовленостей.
Дані нульові значення імпорту є прогнозними та можуть змінитися залежно від операційної ситуації, яка буде складатись в енергосистемі по факту.
 Обмеження імпорту електроенергії до 0 МВт у вказаний період пов’язано з необхідністю дотримання меж оперативної безпеки енергосистеми у зв’язку зі значним зниженням споживання в ОЕС України.
Зокрема, споживання електроенергії у робочий день 11 березня (до впровадження карантину) становило 412 млн кВт∙год з максимальним споживанням потужності 19,2 тис. МВт (при середній температурі +8,1°С) і щодня поступово знижувалося.
Сьогодні, 19 березня, споживання електроенергії прогнозується на рівні 390 млн кВт∙год при максимальному обсязі споживання потужності 18,6 тис. МВт (при середній температурі +7,9°С).
Тобто, з моменту впровадження карантинних заходів споживання електроенергії в енергосистемі України знизилось на понад 5% при майже однаковій температурі повітря. Саме ці та інші фактори були враховані при формуванні прогнозних балансів потужності на найближчий період.
https://ua.energy/media/pres-tsentr/pres-relizy/prognozni-granychni-znachennya-importu-elektroenergiyi-v-oes-ukrayiny-21-29-bereznya-0-mvt/
 
 
Регулятор затвердив вартість послуг Гарантованого покупця за січень та лютий

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила розміри вартості послуг із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої державним підприємство «Гарантований покупець» у січні та лютому 2020 року.
 Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Регулятора 20 березня 2020 року, пише пресслужба «ГарПоку».
Так, затверджені розміри вартості зазначеної послуги склали 1,37 млрд грн (без ПДВ) у січні та 2,6 млрд грн (без ПДВ) лютому 2020 року.
Нагадаємо, згідно з Порядком продажу електричної енергії за «зеленим» тарифом, після затвердження вартості послуг, що надано Гарантованим покупцем, оператор системи передачі (ОСП) здійснює остаточний розрахунок з підприємством протягом одного робочого дня.
http://oilreview.kiev.ua/2020/03/24/regulyator-zatverdiv-vartist-poslug-garantovanogo-pokupcya-za-sichen-ta-lyutij/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами