Українська енергетична інфраструктура: 15-21.10.2018



Мінфін і ДФС відмовилися продовжити пільги на ввезення електрокарів в Україну

Міністерство фінансів і Державна фіскальна служба відмовилися від продовження діючих нульових ставок на ввезення в Україну електромобілів.
Про відповідне рішення відомств в своєму Facebook повідомила народний депутат Тетяна Острикова, яка і просила Мінфін і ГФС продовжити пільги на ввезення електрокарів в країну.
Так, нардеп оприлюднила тексти своїх поправок до законопроектів 8487 і 8488, де просила Мінфін і ГФС продовжити на два роки нульові ставки на ввезення електромобілів. Проте, чиновники відмовилися від цієї ідеї, пояснюючи своє рішення тим, що таким чином бюджет не буде недоотримувати певні суми.
«В рамках угоди про асоціацію з ЄС Україна повинна адаптувати своє законодавство до законодавства Євросоюзу. Основним документом, який створює спільну систему оподаткування податком на додану вартість в країнах ЄС є Директива Ради 2006/112 / ЄС від 28.11.2006 про спільну систем податку на додану вартість, якої не передбачається звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з ввезення на митну територію України і поставки на митну територію України транспортних засобів, які оснащені електричними двигунами », - йдеться в оприлюдненому документі.
В уряді не виключили продовження дії ПСО для «Нафтогазу» після 18 жовтня

Кабінет міністрів України може продовжити дію спеціальних зобов’язань (ПСО) для НАК «Нафтогаз України» про пільгові умови продажу газу облгазам і теплокомуненерго після 18 жовтня. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає УНН.
«Все залежить від того, на які рішення ми вийдемо в ході переговорного процесу з нашими міжнародними партнерами. Якщо до цього часу (18 жовтня - ред.) Не буде досягнуто якоїсь домовленості, я не виключаю ситуації, що можуть і далі бути продовжені ці спеціальні зобов’язання (ПСО для «Нафтогазу» - ред.). до будь-якого терміну, якщо до 18 числа (жовтня - ред.) не буде конкретного рішення «, - заявив А.Рева.
Нагадаємо, Кабінет міністрів України продовжив дію спеціальних зобов’язань (ПСО) для НАК «Нафтогаз України» про пільгові умови продажу газу облгазам і теплокомуненерго до 18 жовтня.
«Нафтогаз» почав постачати газ «Київтеплоенерго»

НАК «Нафтогаз» почав постачати газ столичному комунальному підприємстві «Київтеплоенерго». Про це повідомляє прес-служба компанії у Twitter, передає УНН.
«Нафтогаз» почав постачати газ «Київтеплоенерго»», - сказано у повідомленні.
У компанії зазначили, що «Київтеплоенерго» має всі можливості поновити гаряче водопостачання в Києві.
Як повідомляв УНН, 9 жовтня НАК «Нафтогаз України» підписав з «Київтеплоенерго» мирову угоду щодо боргів «Київенерго», за якою „Київтеплоенерго“ визнає, що є правонаступником за борговими зобов’язаннями „Київенерго».
10 жовтня Господарський суд Києва затвердив цю мирову угоду.
Нагадаємо, раніше у “Нафтогазі” повідомили, що договори з “Київтеплоенерго” на постачання газу будуть підписані після засідання суду.
Раніше заступник начальника Департаменту енергоефективності “Нафтогазу” Олексій Хабатюк пояснював, що для того, щоб “Нафтогаз” уклав договір з “Київтеплоенерго” на постачання газу і у столиці відновилось гаряче водопостачання для всіх споживачів, необхідно, щоб “Київтеплоенерго” прийняло борги “Київенерго” за газ, а також права вимоги боргів за тепло перед “Київенерго”.
Зазначимо, у деяких будинках Києва з квітня відсутнє гаряче водопостачання.
«Нафтогаз» списав Києву штрафи і пені - Пантелєєв

НАК «Нафтогаз України» списав Києву штрафи та пені, повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв.
Як наголосив П.Пантелєєв на брифінгу в суботу, мирова угода з «Нафтогазом» передбачає, що КП «Київтеплоенерго» стає правонаступником тільки тих боргових зобов’язань, які мають джерела для компенсації. За його словами, предметом мирової угоди стали боргові зобов’язання у розмірі близько 2,4 млрд грн, що майже вдвічі менше, ніж сума, про яку йшлося в травні цього року.
«На сьогодні списані штрафні санкції та пені, на яких ми робили особливий акцент», - сказав заступник голови КМДА.
Він також зазначив, що до додаткових платежів для киян це не призведе.
«Я звертаю особливу увагу, щоб не було маніпуляцій з цією темою: ніякого підвищення тарифів або додаткових платежів для киян це не дасть. Тільки ті споживачі, які мають заборгованість за спожиті послуги, повинні їх сплатити для зменшення боргу за газ», - пояснив П.Пантелеєв.
Чиновник нагадав, що мирова угода затверджена на засіданні господарського суду м. Києва. Отримавши рішення суду, КП «Київтеплоенерго» уклало договори на постачання природного газу для виробництва теплової енергії за пільговою ціною на основі ПСО (положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єкти ринку природного газу для забезпечення суспільно важливих інтересів у процесі функціонування ринку природного газу). Протягом 3-4 діб послуга гарячого водопостачання відновиться в тих будинках Києва, де вона відсутня з причин відсутності газу.
У свою чергу заступник начальника департаменту енергоефективності НАК «Нафтогаз України» Олексій Хабатюк на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук уточнив, що списання неустойки (штрафів, пені), інфляційних нарахувань тощо відбулося згідно із законом №1730 «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій і підприємств централізованого водопостачання та водовідведення за спожиті енергоносії». «Таке списання відбулося після погашення частини заборгованості за газ і відбулося б без мирової угоди, але тільки на підставі закону», - зазначив він.
О.Хабатюк також процитував текст мирової угоди: «Сторони визнають і погодили, що неустойка (штраф, пеня), інфляційні нарахування, відсотки річних, нарахованих згідно з умовами договорів за борговими зобов’язаннями на дату підписання мирової угоди і тих, які будуть нараховані відповідно до умов договорів за борговими зобов’язаннями не є предметом врегулювання цієї мирової угоди, а питання їх стягнення підлягає вирішенню в судовому порядку в рамках окремого судового спору/судових спорів. При цьому сторони домовилися, що наявність підстав для стягнення з КП «Київтеплоенерго» таких нарахувань буде визначатися за результатами розгляду судами спорів за відповідним вимогам ПАТ «НАК «Нафтогаз України».
На енергоефективність в 2019 році буде виділено 2 мільярди, - Гройсман

На енергоефективність в 2019 році буде виділено 2 млрд грн.
Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в Facebook.
Зокрема, 1,6 млрд буде виділено на новий Фонд енергоефективності.
«Завдяки цим коштам українці зможуть отримати допомогу на обладнання власних будинків енергозберігаючими технологіями», - написав Гройсман.
Також 400 млн грн буде виділено на програму «теплі кредити».
http://oilreview.kiev.ua/2018/10/16/na-energoeffektivnost-v-2019-godu-ydeleno-2-milliarda-grojsman/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами