Україна та ЄС уклали стратегічне партнерство у сферах “зеленого” водню та біогазу

⚡⚡ 6 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 30.01-05.02.2023
photo_2023-02-05_10-53-11
Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/vepo/index.html
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1IbbbGCV50d0Xu1ru-QL5StJql2kkqaoA/view?usp=share_link
Відео: https://youtu.be/BoU2axbPNLU
--------------------

Україна та ЄС уклали стратегічне партнерство у сферах “зеленого” водню та біогазу
Це дасть суттєвий поштовх у спільному русі щодо розбудови сталої енергетики, забезпечення енергетичної безпеки та декарбонізації економіки Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн уклали меморандум щодо стратегічного партнерства у сфері відновлюваних газів, а саме – водню та біометану.
В пресслужбі розповіли, що меморандум передбачає:
• обмін інформацією та оцінками сценаріїв і прогнозів щодо попиту на відновлювані гази;
• розвиток регуляторного поля; гармонізацію сертифікаційних документів відповідно до вимог ЄС;
• виявлення та усунення бар'єрів;
• розвиток інфраструктури;
• мобілізацію фінансових та інвестиційних інструментів; розвиток енергетичних кластерів в Україні.

На ДТЕК Трифонівській СЕС відновлено роботу генеруючого обладнання
ДТЕК ВДЕ продовжує відновлення ДТЕК Трифонівської СЕС. Наразі відновлена робота вже 2/3 інверторів, що дозволяє нарощувати генерацію енергії станцією в енергосистему України.
Для швидкої відбудови на території станції було розгорнуто будмістечко, запрошені місцеві жителі на роботи з відновлення станції. ДТЕК ВДЕ веде перемовини з Херсонобленерго стосовно ремонту обладнання на підстанції, щоб збільшити обсяги видачі електроенергії в мережу.
ДТЕК ВДЕ передали символічний подарунок військовому підрозділу, який брав участь у визволенні Херсонської області, де знаходиться СЕС. Вони отримали 50 портативних зарядних пристроїв. Таким чином, енергетики компанії віддячили військовим, завдяки яким станція була повернута під управління компанії.

Уряд підтверджує наміри впроваджувати Європейський зелений курс
Міністерство енергетики і Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України заявили про готовність продовжувати роботу над впровадженням підходів Європейського зеленого курсу.
Під час 8-го засідання Кластера 3 (Енергетика, включаючи ядерні питання, навколишнє природне середовище, включаючи зміну клімату та цивільний захист, транспорт) підкомітету з питань економіки та іншого галузевого співробітництва Комітету асоціації Україна-ЄС, яке відбулось 26 січня 2023 року, представники Міненерго та Міндовкілля заявили про готовність продовжувати роботу над впровадженням підходів Європейського зеленого курсу (ЄЗК) та відповідного законодавства ЄС в Україні, а також обговорили низку інших тем щодо співпраці.


Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами