Україна та USAID посилять співпрацю у сфері відновлюваних газів та енергозбереження

⚡⚡ 45 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 31.10-06.11.2022
45

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/nlzo/index.html
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/11zJIWW6dzyTEfvHGgEXz7yKVQGih2WGZ/view?usp=share_link
Відео: https://youtu.be/hb7Q5ciTV4o
--------------------

Україна та USAID посилять співпрацю у сфері відновлюваних газів та енергозбереження – Юлія Підкоморна
Заступниця міністра енергетики України Юлія Підкоморна провела зустріч з представниками Проєкту енергетичної безпеки USAID щодо розвитку напрямку відновлюваних газів, енергоефективності та енергозбереження в цілому. У зустрічі взяли участь керівник Проєкту Енергетичної Безпеки USAID Майк Трейнор, його заступник Вадим Вірченко, керівник газового напрямку Проєкту Енергетичної Безпеки USAID Джастін Гунесінге, представники профільних департаментів Міненерго, міжнародні галузеві експерти.
Юлія Підкоморна наголосила, що енергетична ефективність стане одним з основних принципів повоєнного відновлення і відбудови України.
«Ми маємо думати про це вже зараз. Наша мета - відбудувати країну після війни, максимально використовуючи потенціал енергоефективності у різних сферах енергетики», - зазначила заступниця міністра.

"Енергоатом" оцінює пошкодження майна Запорізької АЕС у 28 млрд грн
НАЕК "Енергоатом" оцінює вартість зруйнованого і пошкодженого окупантами майна, інфраструктури Запорізької АЕС та інших відокремлених підрозділів в Енергодарі у понад 28 млрд грн.
"Фахівці ДП "НАЕК "Енергоатом" провели попередній аналіз наслідків окупації Запорізької АЕС та інших відокремлених підрозділів компанії, розташованих у місті Енергодар, руйнування та пошкодження будівель і споруд станції. За його результатами, вартість активів, які були знищені та пошкоджені, станом на 1 листопада 2022 року становить 28 184 млн грн, зокрема, основних засобів – 27 804 млн грн", – йдеться у повідомленні "Енергоатому".

Розпочалось будівництво найбільшого у світі заводу з уловлювання вуглецю
Американський нафтовий гігант Occidental Petroleum і канадський стартап Carbon Engineering готують майданчик у Пермському басейні США для заводу, який споживатиме 500 000 тонн СО2 на рік.
За даними Bloomberg церемонія закладки фундаменту установки прямого уловлювання вуглецю, яка має бути у 120 разів більша, ніж нинішня найбільша у світі установка, що використовує аналогічну технологію, відбудеться 29 листопада, а комерційні операції мають розпочатися наприкінці 2024 року.
Водночас в ЄС готуються презентувати "стратегічне бачення" технологій уловлювання, використання та зберігання вуглецю (CCUS) у наступному році з метою уточнення правил та надання впевненості інвесторам.

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами