Україна планує розвивати в Криму зелену енергетику після деокупації

⚡⚡ 35 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 21-27.08.2023
35_ЕнергоДжерела_21-27.08.2023

Україна планує розвивати в Криму зелену енергетику після деокупації

Уряд України планує інтегрувати Крим до системи ENTSO-E та розвивати на півострові відновлювальні джерела енергії після деокупації. Наразі розробляється економічна модель розвитку Криму в рамках Стратегії відновлення півострова, повідомляє премʼєр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.
Шмигаль зазначив, що про це йшлося на третьому саміті Кримської платформи. Він розповів, що модель розвитку складається з п'яти ключових пунктів, а саме: Крим — новий туристичний центр Європи, який буде функціонувати протягом всього року.
Для цього планують створити нову готельну інфраструктуру та нові публічні простори під брендом “Крим365”; з'єднання Криму з Україною, Європою та світом – будівництво чотирьох автобанів, двох аеропортів міжнародного рівня, демонтаж Кримського мосту для безпечного мореплавства на Чорному та Азовському морях; інтеграція Криму до системи ENTSO-E та ставка на відновлювальні джерела енергії. Розробка Чорноморського газового шельфу із залученням новітніх технологій.

Верховній Раді пропонують заборонити оплату е/е ВДЕ-генерації на окупованих територіях
У Верховній Раді зареєстровано законопроект №9629 про внесення змін до закону про ринок електроенергії, які передбачають заборону купівлі ДП "Гарантований покупець" зеленої електроенергії, виробленої на територіях бойових дій або тимчасово окупованих РФ, передає Енергореформа.
Згідно з текстом законопроєкта на сайті Ради авторства народного депутата Андрія Жупанина ("Слуга народу") та ще понад 20 депутатів, така заборона встановлюється тимчасово на період дії воєнного стану і поширюється на об’єкти електроенергетики із "зеленим" тарифом, якщо вони включені до реєстру об’єктів, що знаходяться на територіях, де ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ та не здійснюють синхронну роботу з об’єднаною енергосистемою України.

"Д.Трейдінг" має наміри до кінця року поповнити свою балансуючу групу 1000 МВт потужності ВДЕ не зі сфери ДТЕК – гендиректор
У балансуючу групу (БГ) "Д.Трейдінг" перейшло понад 200 МВт потужності виробників "зеленої" електроенергії, які не входять в енергохолдинг ДТЕК, до кінця року трейдер має намір додати ще 800 МВт, передає Енергореформа.
Про це повідомив генеральний директор компанії Дмитро Маляр.
"Ми зараз маємо більше ніж 200 МВт зеленої генерації, яка не входить у групу ДТЕК і маємо плани розширити це портфоліо до 1000 МВт до кінця року. Ми проводимо перемовини, маємо відповідний рівень кваліфікації, маємо можливості надавати сервіс. Учасники ринку нам довіряють", – сказав Маляр в коментарі Енергореформі в кулуарах організованого Energy Club форуму Ukrainian Gas Open 2023 "Видобуток. Транспортування. Зберігання. Продаж".
--------------------

Увесь контент для вас у відкритому доступі:
Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/kjkh/
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1US92Xizxnavees0qRmX6e6b8eWImBhQT/view?usp=drive_link
Відео: https://youtu.be/fQRHsauDT-g

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами