Україна отримає 5700 сонячних панелей для громадського сектору за підтримки ЄС та Enel

⚡⚡ 10 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 27.02-05.03.2023
10_ЕнергоДжерела_27.02-05.03.2023

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/oehx/index.html
Завантаження:  https://drive.google.com/file/d/1MgpM1Nnz-3rZqjO2Ksvd7gHhR_wHJOTz/view?usp=share_link
Відео: https://youtu.be/ltt9WQjFAxw
--------------------

Україна отримає 5700 сонячних панелей для громадського сектору за підтримки ЄС
На першому етапі 5700 сонячних фотоелектричних систем потужністю 350 Вт кожна надійдуть в Україну до літа. Таке рішення обговорили міністр енергетики України Герман Галущенко під час онлайн-зустрічі з комісаром ЄС з питань енергетики Кадрі Сімсон та генеральним директором компанії Enel Франческо Старас. Ця допомога є першим кроком у ширшій ініціативі ЄС, оголошеній президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час її візиту до Києва 2 лютого.
Сонячні панелі, надані однією з найбільших у світі енергетичних компаній - італійською ENEL, надійдуть в Україну за логістичної підтримки Механізму цивільного захисту ЄС та Енергетичного Співтовариства. Доставка відбудеться до літа.

"ГарПок" розробив і надав до енергокомітету Ради законопроект про експорт "зеленої" електроенергії – керівник ДП
ДП "Гарантований покупець" розробило і подало комітету Верховної Ради з питань енергетики і ЖКП пропозиції змін до Закону України "Про ринок електричної енергії" щодо надання йому можливості здійснювати експорт "зеленої" електроенергії, передає Енергореформа.
Про це повідомив керівник "ГарПока" Артем Некрасов.
"Практично весь лютий ми активно працювали разом з енергокомітетом, НКРЕКП та НЕК "Укренерго". Ми надали свої пропозиції змін до закону про ринок електроенергії до енергокомітету Ради, якими запропонували надати нам право здійснювати експорт електроенергії. Фінальну версію пропозицій ми узгодили минулого тижня з регулятором та "Укренерго", – сказав Некрасов в інтерв’ю Енергореформі.
За його словами, підприємство очікує, що невдовзі ці зміни будуть внесені на розгляд та прийняті парламентом.

МАГАТЕ провело ротацію своїх експертів на ЗАЕС
Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) після майже місячної затримки змогло провести ротацію команди експертів Запорізькій атомній електростанції.
"Команда експертів перетинає лінію фронту, а за потреби навіть пішки. Ротація ISAMZ (IAEA Support and Assistance Mission to Zaporizhzhya. – Ред.) на Запорізькій АЕС завершена. Я неймовірно пишаюся професіоналізмом наших співробітників. Дуже вдячний за їх підтримку. МАГАТЕ не зупиниться", – написав генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі ввечері 2 березня у Твіттері.
Він додав, що нинішня команда експертів – вже шоста з початку дії місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС.

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами