Україна втратила 500 МВт “зелених” потужностей через підрив Каховської ГЕС

⚡⚡ 25 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 12-18.06.2023
25_ЕнергоДжерела_12-18.06.2023

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/mfnz/
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1G3LaK1StqAh-3VYAkFG3a_CTb1d6UUZC/view?usp=drive_link
Відео: https://youtu.be/smf6_Aphbks

--------------------

Україна втратила 500 МВт “зелених” потужностей через підрив Каховської ГЕС
Масштабне затоплення через руйнування Каховської ГЕС пошкодило щонайменше 500 МВт ВДЕ-потужностей у Миколаївській та Херсонській областях, зокрема на тимчасово окупованих територіях. Про це заявив керівник Асоціації сонячної енергетики України (АСЕУ) Артем Семенишин, повідомляє Енергореформа.
Він підкреслив, що за попередніми оцінками, повністю або частково ушкоджено або наразі не може віддавати в мережу електроенергію щонайменше 500 МВт. З них 334 МВт потужності самої Каховської гідроелектростанції, яка не підлягає відновленню. Також пошкодження різного ступеню зазнали понад 150 МВт сонячних електростанцій, серед яких майже 130 МВт – це промислові наземні СЕС
"Велика вода завдала колосальної шкоди деяким діючим сонячним станціям на Півдні. Навіть тривале перебування панельного та трансформаторного обладнання під товщами води призводить до значних пошкоджень генеруючих потужностей або загрози виходу з ладу в подальшому", – сказав Семенишин.

На Одещині встановили першу енергонезалежну вишку мобільного звʼязку
На Одещині мобільний оператор lifecell обладнав одну з базових станцій сімома сонячними панелями. Це зробить станцію енергетично незалежною та забезпечить звʼязок для тисяч українців навіть під час блекаутів, повідомляє віцепрем’єр-міністр Михайло Федоров у Telegram.
Він розповів, що наразі мобільний оператор тестує оновлену базову станцію. Інженери стежать за результатами і задоволені якістю роботи та безперебійним зв’язком.
Федоров підкреслив, що оператори активно готуються до осінньо-зимового періоду вже сьогодні. Так з 34 базових станцій 90% вже забезпечені акумуляторами, а 10 – генераторами.

В Україні триває наймасштабніша за всю історію незалежності ремонтна кампанія на енергетичних об’єктах - Герман Галущенко
На цьому міністр енергетики України Герман Галущенко наголосив під час брифінгу на одній з АЕС, де сьогодні після ремонту був запущений 1000 МВт енергоблок. Роботи на об’єкті завершені достроково – на 20 днів раніше запланованого терміну.
«Кожен день, на який ми можемо скоротити строки ремонту та додати в енергосистему додаткову потужність, – це виклик. Але це дуже важливо для балансування і підтримки нашої енергосистеми. І зараз ми намагаємось максимально скорочувати терміни ремонтів там, де це можливо», - зазначив міністр.
Очільник Міненерго підкреслив, що вихід з ремонту атомного блоку особливо важливий через підрив росіянами дамби Каховської ГЕС, який мав безпосередній вплив на роботу енергосистеми.



Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами