У Черкаській області побудують СЕС загальною вартістю 53,4 млн євро

NEFCO (The Nordic Environment Finance Corporation) бере участь у фінансуванні будівництва сонячної електростанції потужністю 55 МВт в Черкаській області. Це четверта сонячна електростанція, яка буде розроблена в Україні норвезьким виробником сонячної енергії Scatec Solar.

Станція буде побудована та буде експлуатуватися Scatec Solar ASA, і очікується, що установка почне поставляти електроенергію в мережу в першій половині 2020 року. Як тільки завод буде запущений, він буде щорічно виробляти 65 000 МВт, це забезпечить чисту енергію для 28 000 домашніх господарств, повідомляють на сайті NEFCO.

Scatec Solar спеціалізується на ринках, що розвиваються і сьогодні експлуатує і виробляє сонячні електростанції загальною потужністю 1,8 ГВт по всьому світу. NEFCO має багаторічний досвід інвестування в проєкти в галузі енергоефективності та відновлювальних джерел енергії в Україні, і це четвертий проєкт в області сонячної енергетики, побудований при фінансуванні NEFCO в країні.

«Завдяки фінансуванню і поділу ризиків ми даємо можливість норвезькій компанії інвестувати в Україну і одночасно підтримувати Україну в її переході на екологічно чисту і стійку енергетику», - каже Тронд Мо, керуючий директор NEFCO.

Кредитну угоду було підписано між NEFCO і місцевої проєктною компанією Greenteco LLC, що належить Scatec Solar. NEFCO внесе 5 мільйонів євро в кредитне фінансування. Іншими фінансовими партнерами, крім Scatec Solar, є шведська фінансова установа Swedfund і Європейський банк реконструкції та розвитку. Загальна сума інвестицій в проект складає 53,4 млн. євро.

В останні роки NEFCO профінансувала декілька проєктів в галузі відновлюваної енергії та енергоефективності в країні. Поточний портфель проєктів в Україні включає більше 150 проєктів.
 

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами