У Харкові організували курси підвищення кваліфікації «Монтаж та проєктування СЕС»

З ініціативою створення спеціальної навчальної програми для підготовки спеціалістів з монтажу та проєктування сонячних електростанцій виступила компанія teplodom.net.ua.

Курси проходять на базі Харківського Національного Технічного Університету Сільського Господарства ім. П.Василенко та Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Курси розраховані на проєктувальників і менеджерів з продажу сонячних електростанцій. Отримані знання допоможуть випускникам грамотно розрахувати і запропонувати покупцеві оптимальну комплектацію сонячної електростанції з необхідними характеристиками. Також курси орієнтовані на тих фахівців, які займаються електромонтажними роботами, але не мали досвіду роботи із сонячними електростанціями.

Після закінчення навчання випускники отримують свідоцтво про підвищення кваліфікації державного зразка.

Окрім аудиторних лекцій студенти курсів мали можливість відвідати найбільші об’єкти сонячної генерації у Харківській області та поспілкуватись з представниками провідних компаній-виробників обладнання для сонячних станцій.

Зокрема, до студентів з лекціями завітали представники компанії ALTEK, які розповіли про інвертори Kostal, SolarEdge, Altek, продемонстрували можливості фотомодулів Risen та SunTech та познайомили з технологією Bifacial та модульним захистом ETI.

Представники компанії MBI Development розповіли про фотомодулі преміумкласу - SunPower.

Компанія Атмосфера, в свою чергу, провела презентацію обладнання таких популярних виробників як Abisolar, JASolar, Solis.  

Студенти курсів також познайомились із системами кріплення фотомодулів Walraven UA.

Також зі студентами поділився корисною інформацією Максим Куценко, технічний консультант Fronius Solar Ukraine.

Цікаву презентацію про інвертори Huawei для слухачів провів і Олександр Альохін.

Студенти також мали можливість познайомитись з продукцією української розробки – «сонячною черепицею».  Її розробив миколаївський інженер-винахідник Павло Рєка та разом із фірмою Solar Service вже проведено монтаж цього покриття на даху сільської амбулаторії на Харківщині.

За словами керівника компанії teplodom.net.ua Дмитра Денисенко, ідея провести навчання для фахівців з монтажу та проєктування СЕС стала відповіддю на запит ринку. Тепер компанії, які мають вакансії для профільних фахівців, можуть одразу взяти на роботу спеціаліста, не витрачаючи час на його первинну підготовку та стажування.  Отже, тепер фахівці, зацікавлені у проходженні курсів та компанії, які шукають собі працівників можуть звертатись за додатковою інформацією безпосередньо до компанії teplodom.net.ua. 





Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами