У Зоні відчуження побудують вітрову електростанцію

⚡⚡ 38 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 11-17.09.2023
38_ЕнергоДжерела_11-17.09.2023

17 жовтня відбудеться VII КИЇВСЬКА НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ НЬЮФОЛК НКЦ: разом до енергонезалежності та стійкості! Тільки професійні спікери, тільки важливі теми і найбільш фахова дискусія. Станьте частиною команди змін!  https://newfolkconferencekyiv.pulse.is/

Зона відчуження ЧАЕС переходить на вітроенергетику

11 вересня, член УВЕА, німецька компанія Notus Energy, яка має двадцятирічний досвід впровадження вітрових проектів в 13 країнах світу обсягом понад 1600 МВт, підписала Меморандум із Міндовкілля України, Державним агентством України з управління зоною відчуження та НЕК «Укренерго» про співпрацю в розвитку вітрової енергетики на території зони відчуження Чорнобильської АЕС.
Меморандум спрямований на посилення взаємодії, та має надзвичайну важливість для розвитку сфери відновлюваної енергетики, сталого розвитку на території зони відчуження Чорнобильської АЕС, підсилення енергонезалежності України та забезпечення чистої генерації в енергодефіцитному регіоні.
Ця співпраця буде стимулювати інновації, обмін досвідом та передовими практиками в сфері відновлюваної енергетики, що в свою чергу сприятиме ефективному використанню території зони відчуження та допоможе в розвитку нових можливостей для сталого росту енергетичної інфраструктури.

Гідроенергетики виконали капремонт ще одного агрегату
ПрАТ "Укргідроенерго" повідомляє про введення в експлуатацію після капітального ремонту ще одного гідроагрегату.
"Після капітального ремонту введено в експлуатацію ще один гідроагрегат на ГЕС потужністю 23 МВт", – йдеться у повідомленні компанії.
В "Укргідроенерго" уточнили, що на обладнанні проведено заміну маслоприймача на гідромеханічний перетворювач.
Загалом, за даними Кабінету міністрів, станом на 12 вересня відремонтовано та перебувають у ремонті 35 гідроагрегатів потужністю майже 2,3 ГВт.

На українській АЕС вперше у світі в реактор ВВЕР-440 завантажено ядерне паливо американської компанії Westinghouse
10 вересня 2023 року на Рівненській АЕС відбулася історична подія – завантаження палива Westinghouse в реакторні установки потужністю 440 МВт. Раніше реактори цього типу працювали тільки на ядерному паливі російського виробництва.
«Величність цього дня – це кінець монополії росіян на цьому сегменті ринку ядерного палива. І я дуже сподіваюся, що цей день відкриє шлях до швидких санкцій проти росіян в атомній енергетиці», - зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко під час урочистостей, присвячених події.
Президент і головний виконавчий директор Westinghouse Electric Company Патрік Фрагман зазначив, що фахівці Енергоатому і Westinghouse за півтора року провели фантастичну роботу, яка зазвичай триває від шести до семи років: «Ми зробили це разом, і не тільки для України, але і для більшості європейських країн, в яких ядерні реактори відтепер можуть бути повністю незалежними від постачання палива з росії».
--------------------
Увесь контент для вас у відкритому доступі:
Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/wgny/
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1iSK0F9XFNcp_3Zl9kjma4AcOVMRsk6PT/view?usp=drive_link
Відео: https://youtu.be/xcRXLNwasDI

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами