У Жмеринці для водоканалу встановили потужну СЕС

⚡⚡ 49 ЕнергоДжерела Newfolk Oil&Gas 27.11-03.12.2023
49_ЕнергоДжерела_27.11-03.12.2023

Друзі, вже традиційно починаємо тиждень з підбірки новин від команди «Ньюфолк НКЦ». Що відбулось важливого в галузі – читайте в нашому черговому Енерго дайджесті.

Нагадуємо, що підписка на наші видання – це ваш внесок у розвиток галузі!
 Детальніше про підписку ви можете ознайомитися за посиланням:  https://forms.gle/ADTaWYHT4cCwCXWQ6

У Жмеринці для водоканалу встановили потужну СЕС
У Жмеринці, Вінницька область, завершують будівництво сонячної електростанції потужністю 70,4 кВт/год на головній насосній станції комунального підприємства "Жмеринкаводоканал". СЕС дозволить щомісяця заощаджувати близько 15% грошей на оплаті рахунків за електроенергію та зменшити викиди вуглецю, повідомляє Жмеринка.City.
Зазначається, що станцію збудували завдяки європейському гранту на €73 164 в рамках програми "Зелена енергія – чиста вода". €20 тисяч виділили з бюджету громади.
В матеріалі розповіли, що СЕС зможе генерувати 75,619 МВт/год на рік. Вона складається з 256 панелей. Перед початком її будівництва провели всі необхідні дослідження та вимірювання.

В Україні планують побудувати завод з виробництва зеленого водню на 5−10 МВт
ПрАТ "Укргідроенерго" підписало меморандум з німецькою компанією Andritz Hydro GmbH щодо проєкту виробництва зеленого водню в Україні потужністю 5−10 МВт. Про це розповів генеральний директор компанії Ігор Сирота в інтервʼю для Інтерфакс-Україна.
Він пояснив, що "Укргідроенерго" вже підписувало меморандум з Andritz та компанією MAN Energy Solutions у травні 2022 року. Однак протягом року результатів від співпраці не було. Тому "Укргідроенерго" підписало новий меморандум з Andritz, адже компанія має два підрозділи, які займаються лише воднем, та співпрацюють з Норвегією.
Сирота підкреслив, що драйвером зеленого водню в Європі є Німеччина і Andritz шукатиме кошти німецького уряду, щоб профінансувати цей проєкт. Також компанія планувала реалізувати інший проєкт потужність 2 МВт.

До 1,7 ГВт: збільшено пропускні спроможності для імпорту електроенергії з ЄС
Збільшення з 1 грудня пропускних спроможностей для імпорту електроенергії з європейських країн з 1,2 ГВт до 1,7 ГВт дозволить посилити енергетичну безпеку України.
Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко.
«Ми дякуємо ENTSO-E за ухвалення цього рішення. З приходом холодів ворог посилив атаки на нашу енергетичну інфраструктуру. У таких умовах наявність резервів і можливостей імпортувати більші обсяги електроенергії з країн ЄС – це важливий інструмент для підтримки енергосистеми та її стійкості», - зазначив міністр.
Герман Галущенко неодноразово наголошував на необхідності збільшення можливостей для імпорту електроенергії в Україну, зокрема під час міжнародних зустрічей.
--------------------
Увесь контент для вас у відкритому доступі:
◾ Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/rixc/
◾ Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1LUYvTrFC2OCjRbAO7c_FBru1TevxNyrR/view?usp=drive_link
◾ Відео: https://youtu.be/xAiIZdD2Vlo

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами