Сонячна електростанція на лікарні у Житомирі виробила перші кіловати

⚡⚡ 28  ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 10-16.07.2023

29_ЕнергоДжерела_10-16.07.2023

СЕС на даху лікарні у Житомирі виробила перші кіловати

У житомирській лікарні №1 запрацювала сонячна електростанція (СЕС), потужністю 48 кВт, повідомляється на сайті ГО "Екоклуб", яка втілила проєкт.
Проєкт реалізовано у межах ініціативи "Сонячна допомога Україні". Обладнання для сонячної електростанції передала чеська компанія SOLSOL s.r.o. разом із неурядовою організацією NESEHNUTÍ. Його вартість – 926 тис. грн, ще 408 тис. грн коштували роботи зі встановлення.
Це перший досвід Житомира у встановленні сонячних електростанцій для критичної інфраструктури. Громада зобов’язалась до 2050 року повністю перейти на використання відновлюваних джерел енергії, тож цим проєктом набуває досвід для втілення майбутніх. За попередніми розрахунками, робота СЕС дозволить зекономити до 307 тис. грн за діючим тарифом на електропостачання. Зекономлені кошти спрямують на інші енергоефективні заходи.

Україна та Данія розпочинають співпрацю у сфері вітрової енергетики
Міністр енергетики України Герман Галущенко провів зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Данія в Україні Олє Егбергом Міккельсеном. Під час зустрічі сторони обмінялися оригіналами Меморандуму про розширення енергетичного партнерства в галузі вітрової генерації, підписаного наприкінці квітня 2023 року в онлайн-режимі міністрами енергетики обох країн.
Герман Галущенко подякував Данії за підтримку енергетичного сектору України – надану гуманітарну допомогу, а також внесок Королівства до Фонду енергетичної підтримки України, створеного спільно із Секретаріатом Енергетичного Співтовариства.

У Житомирі хочуть запустити біо-ТЕЦ на RDF з місцевого сміттєпереробного заводу
Одна з біо-ТЕЦ у Житомирі, яку планувалося запускати на трісці, наполовину перейде на RDF (Refuse Derived Fuel, паливо з відходів після сортування – ЕР) з місцевого сміттєпереробного заводу, передає Енергореформа.
Про це повідомив заступник міського голови Житомира Сергій Кондратюк.
"Нам вдалося переконати інвесторів цієї ТЕЦ, щоб вони працювали в тому числі на RDF. Ми виходили з того, що у Житомирі вже є побудований сміттєпереробний завод, який у будь-якому випадку буде виробляти RDF, який повезе на продаж. Для чого його продавати далеко, якщо ми можемо використовувати його на місці?", – зазначив Кондратюк у коментарі Енергореформі в кулуарах форуму енергетичної безпеки громад, організованому Energy Club.
--------------------

Увесь контент для вас у відкритому доступі:
Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/mipo/
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1RMiZFlIznkyFyQO-6iyMVQvoSRqNI7bT/view?usp=drive_link
Відео: https://youtu.be/h_BcmF9EuBs

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами