Російські війська повністю зруйнували Каховську ГЕС

⚡⚡ 24 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 05-11.06.2023
24_ЕнергоДжерела_05-11.06.2023

--------------------

Російські війська повністю зруйнували Каховську ГЕС – "Укргідроенерго"
Росія підірвала Каховську ГЕС 6 червня. За даними «Укргідроенерго», станцію повністю знищено. За даними МВС, внаслідок підриву Росією Каховської ГЕС фактично підтоплені 29 населених пунктів, із них 19 – на підконтрольній Україні території, а 10 – на тимчасово окупованій.
Під водою – 600 кв. км Херсонщини, з них 32% – правобережжя та 68% – лівий берег, повідомив Прокудін.
Він зазначив, що, попри постійні обстріли росіян, на 6:00 з небезпечних районів вивезено 1999 осіб, евакуація населення продовжується. Найбільше евакуйованих з району Корабел – 1495.
Каховська ГЕС знаходиться під окупацією російських військових з 25 лютого 2022 року. "Укргідроенерго" попередньо оцінювало збитки підприємства від російської агресії на суму у понад 1 млрд грн, зокрема, на Каховській ГЕС втрачено два агрегати.

Регулятор видав першу ліцензію зі зберігання енергії
Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комуслуг (НКРЕКП), прийняла рішення про видачу компанії ТОВ "БУДПАУЕР" ліцензії на право провадження господарської діяльності зі зберігання енергії на засіданні 8 червня 2023 року.
"Це перше рішення Комісії про видачу ліцензії на діяльність зі зберігання енергії. Це знакова подія, адже зберігання енергії дуже важливе та корисне для енергетичної системи. Функціонування установок зі зберігання електричної енергії або систем накопичення енергії суттєво сприяє збалансуванню роботи енергосистеми та підвищенню стабільності електропостачання для споживачів", - наголосив голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський під час розгляду цього питання на засіданні.

VITAGRO будує біогазовий завод потужністю 2,9 млн куб. м на рік
Пілотний проєкт VITAGRO реалізується у с.Доброгорща (Хмельницька обл.), де на базі ферми та біогазового заводу у липні поточного року планується запустити біометановий завод.
Інвестиції у біометановий завод потужністю 2,9 млн куб. м на рік оцінюються у 7,6 млн євро, повідомив директор з розвитку та інвестицій VITAGRO Сергій Савчук під час українсько-швейцарського бізнес-форумі у Лугано, передає агентство "Інтерфакс-Україна".
"У зв'язку з ситуацією з природним газом в Євросоюзі та в енергетиці в цілому ми прийняли рішення вийти у виробництво біометану, у виробництво біоетанолу та глибоку переробку кукурудзи та сої… Потенціал експорту величезний", – наголосив він.


Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами