Рада прийняла за основу законопроєкт про зелену трансформацію енергосистеми

⚡⚡ 19 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 01-07.05.2023
19_ЕнергоДжерела_01-07.05.2023
Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/qtbh/
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1Znq-tIObo4tn8XgpfNw4NxyCUL5EFg28/view?usp=share_link
Відео: https://youtu.be/0HFvEO2eY2c
--------------------

Рада прийняла за основу законопроєкт про зелену трансформацію енергосистеми
Верховна Рада 2 травня прийняла у першому читанні законопроєкт №9011-д про відновлення та "зелену" трансформацію енергетичної системи України.
"Парламент проголосував у першому читанні законопроєкт №9011-д "Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення та зеленої трансформації енергетичної системи України". Цей законопроєкт є доопрацьованою комітетською версією законопроєктів №№9011, 9011-1, 9011-2, 9012, 9012-1 та 9213", – повідомив голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.
Він нагадав, що проєкт закону №9011-д спрямований на розвиток малої розподіленої генерації, зокрема, на стороні споживача. У 2023 році очікується запуск понад 5000 нових об’єктів генерації (із них більша частина на стороні споживача) сукупною потужністю понад 500 МВт.

В Україні хочуть побудувати більше 30 біометанових заводів
Оператор ГТС України отримав звернення 10 компаній, які пропонують побудувати понад 30 біометанових заводів.
Про це повідомляє пресслужба ОГТСУ в Facebook.
У компанії зазначили, що вже декілька років ведуть системну роботу з урядом, Верховною Радою, бізнесом та потенційними інвесторами у біометанові проєкти.
"Компанія враховує цей сектор у планах розвитку ГТС, і вже зараз готова надавати послуги з транспортування біометану. Наразі до ОГТСУ звернулися понад 10 компаній, які розглядають будівництво 31-го біометанового заводу продуктивністю 225 млн кубометрів на рік", – йдеться у повідомленні.

Уряд схвалив Енергетичну стратегію України до 2050 року
Стратегія передбачає досягнення Україною вуглецевої нейтральності енергетичного сектору до 2050 року.
Документ відображає цілі Європейського зеленого курсу та базується на принципах комплексного підходу до формування та реалізації політики у сфері енергетики, створення умов для сталого розвитку економіки України, повідомляється на сайті Міністерства енергетики.
"Відповідні цілі досягатимуться шляхом розвитку сучасної та безпечної атомної генерації, відновлюваних джерел енергії, модернізації та автоматизації систем передачі та розподілу", − наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами