РГК підключила до своїх мереж перший в Україні завод з виробництва біометану

⚡⚡ 16 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 10-16.04.2023
16_ЕнергоДжерела_10-16.04.2023
Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/oyco/index.html
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1BcWVxXlGIVLKAIlK_CJShpzdToeV5dGi/view?usp=share_link
Відео: https://youtu.be/eefAquaniWg
--------------------

РГК підключила перший в Україні біометановий завод
Регіональна газова компанія підключила до своїх мереж перший в Україні завод з виробництва біометану. Підприємство на рік вироблятиме близько 3 млн кубометрів газу, який споживатимуть близько 1500 клієнтів – населення та промисловість.
РГК відновила роботи з підключення біометанового заводу одразу після деокупації Чернігівської області у квітні минулого року. Весь процес підключення від видачі технічних умов до завершення будівництва тривав менш як 6 місяців. Для підприємства встановлено вузол обліку газу і газорегулювальне обладнання, яке укомплектовано найкращими технологічними рішеннями компаній Emerson, Pietro Fiorentini, FMG та Sick – світових лідерів газової галузі.
«Сьогодні розпочинається нова ера розвитку газу в Україні. У цьому проєкті РГК виступила як інвестняня: ми консультували, розробили проєктно-технічну документацію з підключення, технічні умови та виконали роботи з підключення до мережі, – говорить генеральний директор РГК Олексій Тютюнник. – Цей досвід ми можемо масштабувати в будь-якій області України. Адже Україна має величезний потенціал виробництва біометану на рівні з ЄС, де працює понад 1200 заводів потужністю 3,5 млрд куб м в рік».

На Тернопільщині на лікарні встановили СЕС за 1 млн грн абсолютно безкоштовно
У Чорткові, що на Тернопільщині, на даху комунальної стоматологічної поліклініки встановили 56 сонячних панелей, загальною потужністю 21 кВт. Вартість СЕС сягає 1 мільйона гривень, проте лікарня отримала її безкоштовно, завдяки допомозі міжнародних донорів, повідомляє Чортківська міська рада у Facebook.
“Питання енергоефективності, зменшення споживання енергоресурсів завжди займало передові позиції у стратегії розвитку Чорткова та громади. Особливо вразливою та важливою ця тема стала після повномасштабного вторгнення росіян в Україну, адже ціни на газ та електрику зросли та, швидше за все, зростатимуть і надалі”, – розповіли в пресслужбі.

"Укренерго" заявляє про початок експорту електроенергії до Польщі
"Станом на 12 квітня виробництво електроенергії повністю забезпечує потребу споживачів. В енергосистемі наявний достатній резерв потужності. Завдяки цьому є можливість експортувати електроенергію у Молдову (30-95 МВт у різні години), та від сьогодні – до Польщі (до 75 МВт у різні години)", – йдеться у повідомленні компанії.
За інформацією "Укренерго", наразі ключовим пріоритетом для оператора систем передачі є відновлення надійності живлення.
"Для цього наші ремонтні бригади проводять відновлювальні роботи на всіх об’єктах високовольтної мережі, які зазнали російських атак", – зазначають в компанії.

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами