Підписано меморандум про співпрацю між компаніями Укргідроенерго та Догуш Груп

⚡⚡ 33  ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 07-13.08.2023
33_ЕнергоДжерела_07-13.08.2023

Підписано меморандум про співпрацю між компаніями Укргідроенерго та Догуш Груп

11 серпня у Стамбулі відбулись перемовини між генеральним директором Укргідроенерго Ігорем Сиротою та головою ради правління турецької компанії Догуш Констракшн Хюсню Акханом.
Відкриваючи зустріч, пан Акхан зазначив, що до складу Догуш Груп входять близько 300 компаній у 8 секторах. В Україні компанія реалізує інфраструктурні проєкти вже протягом 18 років.
Ігор Сирота подякував за запрошення до Туреччини, а також за змогу побачити масштабні інфраструктурні обʼєкти, збудовані компанію Догуш. Він також зробив акцент на вражаючій складності проектних та інженерних рішень, а також на надзвичайно високій якості виконання робіт.
В результаті перемовин українська та турецька сторони урочисто підписали меморандум про співробітництво у будівництві гідроелектростанцій в Україні.

На Закарпатті на даху селищної ради встановили сонячні панелі
На Закарпатті на даху будівлі Дубівської селищної ради встановили сонячну електростанцію потужністю 10 кВт. Про це сказано на сайті громади.
Зазначається, що станція є гібридною, оскільки така установка передбачає тепловий накопичувач електроенергії, а отже, робить будівлю селищної ради автономною та практично незалежною від справності роботи централізованої мережі.
"Більшість домових та всі промислові СЕС є мережевими, і в умовах відключень електроенергії не приносять користі громаді. Ми ж ставили собі за мету не продаж електроенергії у загальну мережу, а саме вироблення електроенергії для власного споживання та підвищення енергонезалежності бюджетної установи громади. Гібридна електростанція оснащена літієвими батареями, які накопичують енергію сонця та можуть давати живлення тоді, коли виникають перебої у центральній мережі. Це особливо важливо в умовах блекауту, адже селищна рада продовжує працювати та слугує пунктом незламності для жителів громади" – зазначає керівниця проєкту, виконавча директорка ГО "Екосфера" Катерина Станкевич-Коваль.

НКРЕКП провела робочу зустріч з представниками сектору ВДЕ
НКРЕКП провела робочу зустріч з представниками сектору відновлюваної електроенергетики (ВДЕ). В заході взяли участь представники НЕК «Укренерго», ДП «Гарантований покупець», а також профільних асоціацій виробників електричної енергії, які працюють за «зеленим» тарифом. Про це повідомляється на сайті регулятора.
На зустрічі були обговорені можливі шляхи врегулювання відповідальності виробників ВДЕ за небаланси електричної енергії гарантованого покупця у контексті впровадження норм Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення та «зеленої» трансформації енергетичної системи України» від 30 червня 2023 року № 3220-IX.
--------------------

Увесь контент для вас у відкритому доступі:
Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/ouzd/
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1rdmY_Aq4UikcsjM3k3cHW1z1vTq_iEmQ/view?usp=drive_link
Відео: https://youtu.be/umlXVE8zos0

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами