Перша сонячна електростанція запрацювала на Кіровоградщині

⚡⚡ 19 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 01-07.05.2023
20_ЕнергоДжерела_08-14.05.2023
Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/xpkz/
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1YVMeuSuxXSaEeEqovfza9B7kK0gQT_h9/view?usp=share_link
Відео: https://youtu.be/a2KC9AdCsKY
--------------------

Перша сонячна електростанція запрацювала на Кіровоградщині
Перша в області фотоелектрична сонячна наземна електростанція потужністю 0,783 МВт розташована у селі Іванівка Новоукраїнського району та вже генерує електроенергію.
Проєкт реалізовано за ініціативи власника фермерського господарства Сергія Омельяненко, повідомляється на сайті Кіровоградської обласної державної адміністрації.
Установка здатна виробляти 1,3 МВт-год електроенергії, що буде постачатись у загальну електромережу. Станція здатна забезпечити електроенергією увесь Новоукраїнський район. СЕС займає площу 2,7 га. Сума вкладених інвестицій перевищує 25 млн грн.
"Реалізація подібних проєктів – це саме той шлях, яким необхідно рухатись, впроваджуючи енергозберігаючі технології – вважає голова Кіровоградської ОВА Сергій Ларін.

Україна ухвалила держстандарт про закачування біометану в газові мережі – РГК
Держпідприємство "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" ухвалило державний стандарт із закачування біометану в розподільчі й магістральні газові мережі, розроблений на основі стандарту ЄС, повідомляється в пресрелізі "Регіональної газової компанії" (РГК) у понеділок.
"Це базовий технічний стандарт ЄС, що використовується для визначення вимог до якості біометану та вмісту в ньому хімічних сполук. Тепер ДСТУ EN 16723-1:2023 "Природний газ і біометан у транспорті та біометан для закачування в мережу природного газу" став частиною українського законодавства", - повідомили в РГК, яка ініціювала та профінансувала розробку документа.

Енергорегулятор дозволив споживачам вільно продавати е/е, вироблену на їхніх власних генеруючих установках
НКРЕКП надала всім споживачам електроенергії – як побутовим, так і непобутовим – право на продаж е/е, виробленої власною генеруючою установкою та/або установкою зберігання енергії, будь-якому постачальнику за вільним договором та за договірною ціною, передає Енергореформа.
"Таке рішення сприятиме розширенню конкуренції на роздрібному ринку електричної енергії та спрямоване на розвиток розподіленої генерації та проведення зеленої трансформації енергетики", – заявили у Нацкомісії.
Рішення регулятора закріплено постановою "Про внесення змін до Правил роздрібного ринку електричної енергії", прийнятою на засіданні 9 травня. Постанова набирає чинності з дня, що настає за днем її оприлюднення на офіційному веб-сайті НКРЕКП.

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами