Олексій Оржель очолив Українську асоціацію відновлюваної енергетики

⚡⚡ 12 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 13-19.03.2023
photo_2023-03-19_11-21-20

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/jxfg/index.html
Завантаження:  https://drive.google.com/file/d/1ua1G3bNNJx749LtY4sTgyuWlF_QvgnlA/view?usp=share_link
Відео: https://youtu.be/tXTdJje_-pQ
--------------------

Олексій Оржель очолив Українську асоціацію відновлюваної енергетики
З 15 березня 2023 року Головою Української асоціації відновлюваної енергетики призначено Олексія Оржеля.
Олексій Оржель замінив на посаді Олександра Козакевича, який став на захист країни, приєднавшись до лав ЗСУ.
Пан Олексій має багаторічний досвід роботи у паливно-енергетичному комплексі. Працював у НКРЕКП, приватному бізнесі, а у 2019-2020 роках був Міністром енергетики та захисту довкілля України.
На посаді очільника УАВЕ планую займатись як стратегічними питанням розвитку ВДЕ та сектору електроенергетики в цілому, так і вирішенням поточних проблем функціонування галузі”, - зазначає Оржель.

Синхронізація з ENTSO-E дала Україні додаткові 8,7 млрд грн – Міненерго
Міністерство енергетики заявляє про отримання додаткових 8,7 млрд грн внаслідок синхронізації української енергосистеми з енергосистемами європейських країн (ENTSO-E), що відбулася рік тому.
"Синхронізація відбувалася у складних умовах постійних обстрілів. З 24 лютого 2022 року протягом трьох тижнів енергосистеми України та Молдови працювали в ізольованому від росії та білорусі режимі, самостійно регулюючи частоту. І 16 березня 2022 відбулася безпосередньо енергетична синхронізація з Європою", – зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.
В Міненерго стверджують, що завдяки цьому за доступ до міждержавних перетинів та в рамках покладених на експортерів спецобов'язків отримано додаткові 8,7 млрд грн (враховуючи ПДВ). Це, в свою чергу, дозволило утримати пільгову ціну на електроенергію для населення, профінансувати роботи зі збільшення пропускної здатності міждержавних перетинів та зменшити заборгованість на ринку електричної енергії.

"Енергоатом" обіцяє повний цикл виготовлення ядерного палива у 2026 році
НАЕК "Енергоатом" очікує, що Україна зможе вийти на повний цикл виготовлення ядерного палива у 2026 році.
"Заплановано, що за три роки ми вийдемо на повний цикл виготовлення ядерного палива в Україні. 2026 рік – дата, коли зможемо повністю виробляти наше українське паливо з компонентів, які виготовляються тут. А елементи, які виробляти не зможемо, будемо закуповувати у партнерів", – заявив президент ДП "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін за результатами робочого візиту на єдине в Україні виробництво, де виготовлятимуть компоненти ядерного палива для вітчизняних атомних енергоблоків.
Наразі НАЕК "Енергоатом" завершує процес ліцензування компонентів ядерного палива і вже упродовж 2023 року планує почати їхнє промислове виробництво.

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами