Огляд новин енергетики України 19-25 вересня 2022

⚡⚡ 39 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 19-25.09.2022
photo_2022-09-25_14-17-19

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/zwjr/?1664097072769
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1SqOKTrOFzXaFT9am47eucb3BTn6EFWPb/view?usp=sharing
Відео: https://youtu.be/cLuetI7hMec

--------------------
РГК планує підключити до мереж другий біометановий завод на Вінничині
Регіональна газова компанія планує у першому півріччі 2023 року підключити у Вінницькій області до газорозподільних мереж другий біометановий завод потужністю 18 млн куб. м на рік.
Підключення біометанового заводу відбуватиметься у декілька черг. Перша черга передбачає будівництво газопроводу довжиною 1 км. Це дозволить підключити потужність 100 куб. м/год біометану в літні місяці та 500-600 куб. м/год – у зимові, повідомляється у пресрелізі компанії.

«Укренерго» перерахувало 6 мільярдів гривень учасникам ринку електроенергії
За останні два тижні «Укренерго» перерахувало сумарно 6 млрд грн на оплату послуг «Гарантованого покупця» та виробників електроенергії на балансуючому ринку. Виплати проведені з доходів від аукціонів на доступ до міждержавних ліній електропередачі при експорті електроенергії в Європу. Зокрема, 3 млрд грн було сплачено «Гарантованому покупцю» за послугу зі збільшення частки відновлюваних джерел енергії (ВДЕ). Ще 3 млрд грн – виробникам електроенергії на балансуючому ринку.

Гарантіями походження "зеленої" е/е будуть торгувати на спецмайданчику
Для торгівлі гарантіями походження "зеленої" електроенергії на базі "Оператора ринку" буде створено спеціалізований майданчик
Державне підприємство "Гарантований покупець" та постачальники універсальних послуг (ПУУ) зможуть реалізовувати гарантії походження, отримані разом із купленою ними електричною енергією у "зелених" виробників, на спеціалізованому майданчику, який організує АТ "Оператор ринку". Про це повідомляється на сайті Нацкомісії, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).
Створення спеціального майданчика стане можливим після доопрацювання у стислий термін та прийняття законопроєкту, необхідного для ефективного впровадження системи гарантій походження та торгівлі ними в Україні.

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами