Огляд новин енергетики: 30 серпня - 04 вересня 2021

#36_ЕнергоДжерела_30.08-04.09.2021
ПОДІЯ ТИЖНЯ: В Україні вперше сертифікували авто, яке заправляється воднем
В Україні вперше сертифікували автомобіль японської марки Toyota, яка заправляється воднем.
Зробив це Олександр Рєпкін, президент Енергетичної асоціації «Українська воднева рада», передає hydrogen.ua.
«Авто буде їздити українськими дорогами і тому вже пройшло відповідну сертифікацію та отримало українські номери, — розповідає він. — У нас пішло на це півтора місяця: процес був складним, оскільки це перша сертифікація і ризик її не пройти був великий - машину потрібно було правильно класифікувати, аби вона відповідала чинним стандартам безпеки».
Перший водневий автомобіль з українськими номерами поки будуть заправляти у Польщі.
Найближчим часом Українська воднева рада планує сертифікувати ще одне авто та встановити першу водневу заправку в Україні.

ВИПРОБУВАННЯ ТИЖНЯ: У Чугуєві провели успішні випробування по закачуванню 20%-ної концентрації водню у суміші з природним газом у шафові газорегулюючі пункти (ШГРП)
Тестування на навчальному полігоні влаштувала Регіональна газова компанія(РГК), передає interfax.com.ua.
"ШГРП-ключова складова всієї газової системи країни - як тільки закінчаться комплексні випробування, включаючи тестування лічильників і труб, то газорегулюючі пункти як основний елемент забезпечення безпеки будуть придатні до роботи з 20%-ною сумішшю водню, - зазначив заступник керівника водневого проекту РГК Ігор Гоцик у коментарі порталу Green Deal. - В результаті безпека і безперебійність роботи будуть забезпечені".
Випробування проходять у рамках водневого проекту компанії і на даному етапі передбачають тестування 20% газоводневої суміші у ШГРП від заводу RGC Production з виробництва газового обладнання.

ДОМОВЛЕНІСТЬ ТИЖНЯ: Україна та США започаткували стратегічний діалогу у сфері енергетики і клімату
Заяву було підписано у ході візиту президента Володимира Зеленського до Вашингтона, передає mind.ua.
«Між Україною та США започатковано стратегічний діалог у сфері енергетики й клімату, – написав Володимир Зеленський. - Відповідну спільну заяву підписали міністр енергетики України Герман Галущенко та міністерка енергетики США Дженіфер Гренхолм».

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами