Огляд новин енергетики: 29.06-05.07.2020

РІШЕННЯ ТИЖНЯ: Europex офіційно схвалили членство ТБ «Українська енергетична біржа»
Як передає пресслужба УЕБ, за відповідне рішення проголосували всі країни-члени з правом голосу. Відтепер Українська енергетична біржа є офіційно прийнятим учасником Асоціації Європейських Енергетичних Бірж (Association of European Energy Exchanges, Europex).
«Завдяки налагодженню міжнародних зв’язків ми маємо змогу посилити співпрацю з міжнародними енергетичними біржами. УЕБ досягла значних результатів зі становлення внутрішнього організованого ринку, ми впроваджуємо європейські правила та стандарти, тому для нас важливо бути активним учасником професійної асоціації. Це ще один крок до визнання УЕБ на міжнародних ринках.» – зазначив Голова біржового комітету ТБ «Українська енергетична біржа» Олексій Дубовський.

ЦИФРА ТИЖНЯ: У Черкаській області майже 700 домогосподарств встановили дахові сонячні панелі
На даний час у Черкаській області вже діє 19 сонячних електростанцій в містах Черкаси, Канів та Золотоноша, та в низці районів області, як то Золотоніському, Звенигородському, Канівському, Корсунь-Шевченківському, Кам’янському, Тальнівському, Черкаському, Чигиринському, Чорнобаївському та Уманському.
Загальна потужність згаданих СЕС складає 22,47 МВт (на 22.05.2020). Дуже популярні у регіоні так звані домашні СЕС. Тобто ті, які встановлюють у себе власники домогосподарств. Станом на початок року 687 домогосподарств області мають у користуванні сонячні дахові панелі загальною потужністю 16,89 МВт.
За 2019 рік усіма сонячними електростанціями вироблено 10,6 млн кВт год електроенергії, що у 18 разів більше, ніж за 2018 рік (0,58 млн кВт год).

КОМПАНІЯ ТИЖНЯ: Україна і ЄІБ направлять зекономлені 32 мільйони євро за проектом «Реабілітація ГЕС» на закупівлю обладнання
Як повідомляє БізЦензор з посиланням на Інтерфакс-Україна, Кабінет міністрів схвалив проект розпорядження президента України про уповноваження Міністра фінансів України Сергія Марченка на підписання листа про внесення змін до фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком (проект «Реабілітація гідроелектростанцій»), що дозволяє закупити додаткове обладнання загальною вартістю 32,1 млн євро за рахунок зекономлених кредитних коштів ЄІБ.
#27_ЕнергоДжерела_28.06-05.07.2020.-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами