Огляд новин енергетики: 29.03-04.04.2021

#14_ЕнергоДжерела_29.03-04.04.2021

ЦИФРА ТИЖНЯ: Завдяки стимулюючому "зеленому" тарифу кількість сонячних станцій у приватних домогосподарствах в Україні зросла з 240 станом на кінець 2015 року до 30 тисяч на кінець 2020 року
Про це повідомляє Міністерство енергетики.
"Завдяки запровадженню стимулюючого "зеленого" тарифу та інвестиціям на суму близько 600 млн євро кількість сонячних станцій приватних домогосподарств зросла із близько 240 на кінець 2015 року до майже 30 тис. на кінець 2020 року", - повідомляють в Міненергетики.
Наразі загальна потужність СЕС, що встановлені в домогосподарствах, сягає 779 МВт, і в середньому на рік вони можуть виробляти близько 895 млн кВт-год електроенергії.

ОБ’ЄКТ ТИЖНЯ: У Лисичанську побудують біогазову установку на звалищі
У Лисичанську Луганської області планують побудувати когенераційну установка з системою збору біогазу на сміттєзвалищі.
Про це йдеться у документі Департаменту ЖКГ ЛОДА з повідомленням про плановану діяльність, що підлягає оцінці впливу на навколишнє середовище, передає informator.media.
Когенераційна установка на біогазі стане важливою складовою заводу зі складування та переробки твердих побутових відходів, який планують побудувати на місці колишнього крейдяного кар'єру.
Проектна потужність сміттєсортувального комплексу - 130 тис т/рік. Розрахунковий термін експлуатації — 21,5 рік.
Наразі ТОВ "Інтеройл сервіс" з ініціативи Департаменту житлово-комунального господарства ЛОДА та за фінансової підтримки Програми Розвитку ООН в Україні проводить оцінку впливу на навколишнє середовище планової діяльності, яка передбачає будівництво Центрального об'єкта поводження з відходами у Луганській області.

ПОДІЯ ТИЖНЯ: Українська делегація взяла участь у найбільшій в Європі водневій виставці «Hydrogen + Fuel Cells Europe»
Виставка об’єднала понад 150 профільних компаній із 20 країн світу та стала об’єктом уваги десятки тисяч відвідувачів.
Україна була представлена окремим інформаційним стендом Energy Association Ukrainian Hydrogen Council.
На виставці обговорили можливості впровадження водневих технологій в Україні із представниками потужних іноземних компаній: «AsahiKasei Europe GmbH».
Міжнародні гравці ринку переконані, що за воднем – майбутній розвиток енергетики у світі. Адже швидкий перехід країн на «чисті» джерела енергії потребує балансуючих потужностей. Саме водень має найбільший енергетичний вміст будь-якого палива і може бути ефективним для акумуляції енергії.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами