Огляд новин енергетики: 26.08-01.09.2019

Подія тижня: Олексій Оржель очолить Міністерство енергетики та захисту довкілля
Імена нового складу Кабінету міністрів стали відомі у четвер. Олексій Оржель має профільну освіту та досвід керівництва проєктами, зокрема у галузі відновлюваної енергетики. Міністерство енергетики функціонально тепер опікуватиметься і захистом довкілля, оскільки окреме профільне відомство було ліквідовано.
Також було оприлюднено новий склад енергетичного комітету Верховної ради України, де головуватиме Андрій Герус.

Угода тижня: НАЕК «Енергоатом» та АТ «Турбоатом» підписали Програму модернізації обладнання 15 енергоблоків чотирьох українських АЕС на період з 2020 по 2024 роки
На сайті Енергоатому зазначається, що Програма модернізації обладнання АЕС включає два основні розділи, перший з яких передбачає заміну 8 конденсаторів турбін енергоблоків АЕС. В тому числі, в рамках імпортозаміщення, планується заміна 4-х конденсаторів російського виробництва. Сумарний приріст потужності енергоблоків атомних електростанцій після заміни конденсаторів складе близько 400 МВт.
Другий розділ Програми передбачає модернізацію проточних частин циліндрів турбін потужністю 200 МВт і 1000 МВт, у тому числі на 5-ти турбінах потужністю 1000 МВт в рамках програми імпортозаміщення. Очікується, що модернізація турбін підвищить потужність і ККД діючих енергоблоків АЕС України на 10%, що забезпечить приріст потужності на 70-100 МВт на кожному блоці.

Компанія тижня: Литовська компанія Global BOD Group побудувала у Дніпропетровській області інноваційну СЕС
Вільногірська міська рада повідомляє, що ця станція використовуватиме технологію двосторонніх сонячних панелей у поєднанні з сучасною системою відстеження сонячної енергії (трекерів). Нова технологія дозволить виробляти на 40% більше електроенергії у порівнянні з традиційною сонячною електростанцією такого ж масштабу. Потужність нового об’єкту – 2 МВт.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами