Огляд новин енергетики: 25.02-03.03.2019

ПОДІЯ ТИЖНЯ: Комітет ПЕК ВРУ підтримав ініціативу законопроекту у сфері
забезпечення енергетичної безпеки країни
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила народний депутат ВРУ Наталія Кацер-Бучковська. Зокрема вона зазначила, що «Спеціальний уповноважений з енергетичної безпеки і його Бюро як інституційний апарат - це не ноу-хау, такі установи діють у енергетично могутніх країнах світу. У процесі набуття Україною суб’єктності у міжнародних відносинах, наш обов’язок - створити законодавчі умови для узгодженої ефективної енергетичної дипломатії». Законопроект №8096, на її думку, має бути прийнятий депутатами цього скликання.
На тижні, що минув у Паливно енергетичному комітеті також пройшли обговорення удосконалення системи «зелених» аукціонів. Зокрема експерти дійшли думки, що особливої уваги потребує виробництво енергії з біомаси, тому було рекомендовано залишити діючий «зелений» тариф для такого бізнесу без змін.

КОМПАНІЯ ТИЖНЯ: Турецька компанія «Guris Hоlding Co» побудувала
вітроелектростанцію в Одеській області
Потужність об’єкту, що розташований в Овідіопольському районі Одеської області, сягає 32,4 МВт. Висота вітряків близько 130 метрів. Це 26 ВЕС в Україні. Пуск в експлуатацію запланований на кінець березня.

ТЕХНОЛОГІЯ ТИЖНЯ: Літаючі вітрогенератори планують встановити в Норвегії
Продовжуючи тему вітрогенерації, розкажимо про новітню технологію, яку розробляють нафтогазова компанія Shell і компанія Makani. Як повідомляють energy.media, компанії мають намір побудувати берегову вітрову електростанцію, основою якої стануть ці незвичайні небесні вітряки.
Розробкою літаючих вітрогенераторів за принципом кордового планера компанія Makani займалася з 2012 року. Перші випробування пройшли в середині 2017 року, в результаті яких вітряки довели свою ефективність і безпеку. Потужність повітряного генератора становить від 600 кіловат.
Розмах крил планера становить понад 25 метрів. На ньому встановлюються кілька вітрогенераторів діаметром більше 2 метрів, які і виробляють електроенергію. Планер кріпиться до спеціальної наземної платформі сталевими тросами. Після запуску з поверхні планер поступово набирає висоту до досягнення розрахункової відмітки. Після цього літаючий вітрогенератор знаходиться в небі, виробляючи енергію.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами