Огляд новин енергетики: 25-31.03.2019

ЦИФРА ТИЖНЯ: 7,5 тис. домогосподарств в України встановили сонячні панелі
В України стрімко зростає попит приватних домогосподарств на сонячні панелі. В Держенергоефективності підрахували, що кількість таких приватних «домашніх» СЕС наразі сягає 7,5 тисяч. Звісно, ця цифра сама по собі не є захмарною, але вражає саме суттєвий технологічний «стрибок» - з 20 домогосподарств у 2014 році – до 7,5 тисяч на кінець 2018 року. У трійку регіонів-лідерів за найбільшою кількістю «домашніх» СЕС увійшли Дніпропетровська область де майже 900 родин генерують електроенергію за допомогою СЕС, Київська область з показником більше 800 СЕС та Тернопільська, де вже більше 600 родин встановили сонячні панелі. Голова Держенергоефективності Сергій Савчук також зазначив, що для тих родин, які ще розмірковують над встановлення СЕС, приємною новиною може стати передбачене законопроектом No8449 збільшення потужності СЕС для домогосподарств до 50 кВт. Звісно, якщо законопроект пройде друге читання.
Разом із зростанням приватних «домашніх» СЕС поступово зростає й обізнаність населення про енергоощадливі та зберігаючи програми. Економічні переваги енергоофективності на державному рівні доводить зростаючий попит на так звані «теплі кредити». За даними Держенергоефективності всього, із моменту старту програми у ц.р. близько 2500 сімей встигли отримати «теплі кредити» на загальну суму близько 90 млн гривень. Наразі найбільшим попитом користуються енергоефективні матеріали для утеплення індивідуального житла.

КОМПАНІЯ ТИЖНЯ: У Хмельницькій області запустили СЕС вартістю $55 млн
Сонячна станція «Кам`янець-Подільська» належить компанії «Подільськенерго». Як повідомило видання «Бізнес Цензор», інвесторами проекту виступили група ICU та американський фонд VR Capital Group. Генеральним підрядником будівництва виступила українська компанія KNESS. Повідомляється, що більше 50% комплектуючих станції виготовлено на українських підприємствах. Електростанція вже почала відпускати електроенергію в мережу. Її пікова потужність становить 63,8 МВт. Запланований щорічний показник має становити 68,2 МВт*годин. Таким чином, станція може стати другою за об’ємами виробництва після Нікопольської СЕС. 

ПОДІЯ ТИЖНЯ:Арабське інвеступравління та українська НТК-Енерджі
підписали угоду на 2 мільярди доларів на розвиток сонячних електростанцій в Україні І знову до сонячної генерації. Як повідомила «Економічна правда», Управління з інвестицій та розвитку Об’єднаних Арабських Еміратів підтримає розвиток сонячних електростанцій в Україні потужністю 170 МВт. Сума угоди становить 2 млрд. доларів США.Загалом за даними НКРЕКП потужність сонячних електростанцій в Україні за січень збільшилась на 13%.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами