Огляд новин енергетики: 25-31.01.2021

ТЕХНОЛОГІЯ ТИЖНЯ: У Павлограді на шахті "Степова" ввели в експлуатацію когенераційну установку з на шахтному метані потужністю 1,56 МВт
Проект реалізувало "ДТЕК шахтоуправління" Першотравенське "(об'єднання "ДТЕК Павлоградвугілля") спільно з українською Recycling SoluJons.
Вироблена на когенераційній установці електро - і теплова енергія використовується на шахті для обігріву та енергопостачання блоку №2.
"На шахті "Степова", де ми щорічно отримуємо близько 2 млн тонн вугілля, у процесі видобутку виділяється велика кількість метану, який ми зараз відкачуємо за допомогою дегазаційної установки, - повідомив директор з видобутку вугілля "ДТЕК Енерго" Михайло Барабаш. – Зараз газ, який раніше просто викидали в атмосферу, перетворюється на електрику за рахунок спалювання і з мінімальним впливом на навколишнє середовище".
Аналогічні проекти планують впровадити ще на двох шахтах об'єднання "ДТЕК Павлоградвугілля". «Це дозволить в найближчі два роки знизити парникові викиди при виробництві вугілля приблизно на 3%», - зауважують ініціатори проекту.

ЦИФРА ТИЖНЯ: 1,2 млрд євро інвестовано у «зелені» проєкти в Україні у 2020 році
У 2020 році «зелена» енергетика залучила понад 1,24 млрд євро інвестицій в Україну. Минулого року 46 млн євро інвестовано у проєкти з енергоефективності через програму «теплих кредитів» (35 млн євро кредитів) та енергосервіс (122 ЕСКО-договори на суму 11 млн євро).
У цілому, загальна потужність відновлюваної електроенергетики зросла на 22% і сягнула 8,5 ГВт.

ПРОЄКТ ТИЖНЯ: Турецькі інвестори збудують на Львівщині вітропарк потужністю 60 МВт
Турецька компанія «Атлас Глобал Енерджі» реалізує у Сколівському районі Львівської області проект з будівництва вітрової електростанції потужністю 60 МВт.
Вітропарк має запрацювати в серпні 2022 року. Проект передбачає будівництво безпосередньо самої ВЕС у складі 16 вітрових турбін, підключення їх до мереж (35 та 110 кВ), а також реконструкцію під’їзної дороги від с. Тухолька. Вітрову електростанцію планують підключати до підстанції «Лавочне-Т», яка належить АТ «Укрзалізниця».
Цього року інвестори планують реконструювали під’їзну дорогу, протяжністю орієнтовно 6 кілометрів, прокласти траншеї та кабелі до підстанції “Лавочне-Т”, збудувати фундаменти для турбін, почати тендерні процедури з реконструкції підстанції. На наступний рік запланували встановлення вітрових турбін, завершення реконструкції підстанції та отримання дозвільної документації щодо пуско-налагоджувальних робіт.
#5_ЕнергоДжерела_25-31.01.2021.-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами