Огляд новин енергетики: 22-28.07.2019

Компанія тижня: UDP Renewables ввела в експлуатацію другу чергу СЕС «Скіфія-Солар-2»
Це найбільший проєкт компанії. Потужність двох черг станції – 46 МВт, а загальна сума інвестицій – 31,68 млн євро.
СЕС “Скіфія-Солар-2” із піковою потужністю 33,1 МВт займає площу 50 га та обладнана понад 91 000 сонячними панелями компанії JA Solar. Станція вироблятиме майже 42 000 МВт.год на рік. Цього достатньо, щоб забезпечити електроенергією 13 300 домогосподарств.
Генеральним підрядником проєкту стала компанія KNESS.

Подія тижня: Галузеві організації звернулись до Президента України з приводу ситуації, що склалася із виплатами за «зеленим» тарифом
До звернення приєднались Біоенергетична Асоціація України, Українська асоціація відновлюваної енергетики, Ukrainian Wind Energy Association, Українська Воднева Рада та Спілка Активних Споживачів і Проз’юмерів.
«Асоціації зазначають, що в галузь відновлюваної енергетики за останні 5 років вкладено 2,5 млрд євро. Спорудження більшості об’єктів відновлюваної енергетики відбувалось за рахунок кредитних коштів вітчизняних чи міжнародних фінансових установ… Призупинення чи затримка з боку ДП «Гарантований покупець» оплати придбаної за “зеленим” тарифом електроенергії призведе до зупинки будівництва нових об’єктів та порушення зобов’язань перед фінансовими установами». Це може мати також негативні юридичні наслідки для держави.

Стратегія тижня: В Міненерговугілля презентували стратегію щодо зміцнення надійності ОЕС України
Енергосистема України потребує розвитку нових сегментів, зокрема високоманеврової генерації – про це зазначила генеральний директор Директорату енергетичних ринків Ольга Буславець. Зокрема, вона підкреслила нагальну потребу розвитку нових генеруючих потужностей із необхідними для енергосистеми динамічними характеристиками – високоманеврової генерації. З цією метою Міненерговугілля розробило Порядок проведення конкурсу на будівництво генеруючої потужності та виконання заходів з управління попитом, який 10.07.2019 було прийнято на засіданні Уряду. Детальніше з умовами конкурсу можна ознайомитись в презентації на сторінці Міністерства.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами