Огляд новин енергетики: 21-27.09.2020

ВЗАЄМОДІЯ ТИЖНЯ: Україна має намір співпрацювати з Великобританією в енергетичному секторі
Україна і Великобританія планують співпрацю в реформуванні вугільної галузі, розвитку «зеленої» енергетики і в контексті декарбонізації економіки в цілому. Про це повідомляє пресслужба Міненерго.
Під час зустрічі з міністром бізнесу, енергетики і промислової стратегії Великобританії Квасі Квартенга в.о. міністра енергетики України Ольги Буславець зазначила, що Україна слідує європейським і світовим трендам розвитку.
«Для нас була б дуже важливою є допомога уряду Великобританії в рамках реалізації проектів «Energy Storage», які є важливими для нашої енергосистеми і подальшого розвитку «зеленої» генерації», – зазначила т.в.о. міністра.
Окремо сторони обговорили питання трансформації вугільних регіонів, в якій Великобританія досягла значного успіху.
Як зазначила Ольга Буславець, Україна розглядає можливість участі в Безвугільному енергетичному альянсі для залучення інвестицій для початку нових проектів на територіях вугільних мономіст.

ЦИФРА ТИЖНЯ: ЄС реалізує проект з підтримки "зелених" інновацій в Україні обсягом EUR10 млн
Україна і ЄС на саміті 1 жовтня планують підписати угоду про реалізацію проекту з підтримки інновацій, пов'язаних з відновлювальною енергетикою і енергоефективністю, об'ємом EUR10 млн, повідомив радник віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Олексій Рябчин.
У той же час він висловив думку про необхідність істотного розширення повноважень, штату та фінансування Держенергоефективності з метою формування на його базі центру з реалізації завдань European Green Deal.
"Необхідна трансформація Держенергоефективності в "зелене" агентство, функції якого будуть охоплювати і напрямки, пов'язані з кліматичними проблемами, і декарбонізацією. Воно повинно стати основним партнером уряду по реалізації Green Deal", - пояснив Рябчин.

ПЕРСПЕКТИВА ТИЖНЯ: Škoda JS може добудувати енергоблоки ХАЕС
Генеральний директор і заступник голови правління чеської компанії Škoda JS a.s. Франтішек Крчек, коментуючи результати переговорів з керівництвом ДП НАЕК «Енергоатом», які проходили у Києві 16 вересня, зазначив, що для добудови третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС немає перешкод - як з технічної точки зору, так і з точки зору забезпечення безпеки експлуатації цих блоків відповідно до європейських вимог.
Він також зазначив, що ще у 2014 році між Енергоатомом і Škoda JS був підписаний меморандум, в якому співпрацю з будівництва в Україні атомних енергоблоків було названо одним з пріоритетів.


#39_ЕнергоДжерела_21-27.09.2020.-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами