Огляд новин енергетики: 20-26.01.2020

ПРИЗНАЧЕННЯ ТИЖНЯ: Переможцем конкурсу на посаду Голови Держенергоефективності став Валерій Безус
Кабінет Міністрів України визначив переможцем конкурсу на посаду Голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Валерія Безуса.
За даними сайту Energy Club Валерій Безус народився у 1975 році. Має вищу економічну (Дніпропетровський державний університет) та юридичну (Національна Юридична Академія України ім. Я. Мудрого, м. Харків) освіту. Навчався в аспірантурі Дніпропетровського державного університету на кафедрі банківської справи. Валерій Безус є віцепрезидентом Energy Club, президентом ГС «Українська асоціація питної води «Борисфен», президентом ARDI (ГО «Агенція регіонального розвитку та інвестицій»).

ТЕМА ТИЖНЯ:  Керівник НЕК «Укренерго» пропонує зробити перший в Україні віртуальний агрегатор малих та побутових energy storage
Тема систем акумулювання енергії стає все більш актуальною через необхідність балансування загальної енергетичної системи Україні на тлі зростання потужностей ВДЕ.
Керівник НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук під час круглого столу у п’ятницю запропонував зробити перший в Україні віртуальний агрегатор малих та побутових energy storage, який міг би об’єднати їх в одну велику систему накопичення енергії та вийти на ринок допоміжних послуг.
На зустрічі були присутні представники Міністерства енергетики, ЄБРР, енергетичних асоціацій тощо.
«Якщо ми всі зараз звернемося через всі доступні нам канали комунікації і спробуємо скласти базу даних вже існуючих малих і побутових energy storage, і якщо їх набереться достатньо, щоб віддавати в мережу потужність 1 МВт, то цей агрегатор може спробувати вийти на ринок допоміжних послуг», — зазначив Всеволод Ковальчук.
Аби реалізувати ідею агрегатора побутових накопичувачів та налагодити ефективну комунікацію щодо питань energy storage, проблеми управління попитом, найближчим часом буде створено спеціальну тематичну групу у Facebook. Поки що, аби отримати зворотний зв’язок від Укренерго з питань та пропозицій щодо цих тем, Укренерго запрошує писати на електронну адресу — En.storage.law@ua.energy.

ЦИФРА ТИЖНЯ: За даними BloombergNEF розмір глобальних інвестицій в ВДЕ в 2019 році виріс на 1%
Загальний розмір інвестицій у відновлювану енергетику у 2019 році становив 282,2 млрд доларів США, що на 1% більше, ніж в 2018 році. На найбільшому світовому ринку (Китай) інвестиції впали, а на другому за розміром (США) досягли нового рекорду.
Згідно з дослідженням, вперше за десять років інвестиції в вітроенергетику (материкову і офшорну) перевершили інвестиції в сонячну енергетику. Вкладення в вітер, завдяки морському сегменту, виросли на 6% до $ 138,2 млрд, а в сонце знизилися на 3% до $ 131,1 млрд.

#4_ЕнергоДжерела_20-26.01.2020-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами