Огляд новин енергетики: 17-23 Травня 2021

#21_ЕнергоДжерела_17-23.05.2021

ОБ’ЄКТ ТИЖНЯ: ДТЕК запустив першу в Україні промислову систему накопичення енергії
ДТЕК запустив першу в Україні промислову літій-іонну систему накопичення енергії (СНЕ) потужністю 1 МВт і ємністю 2.25 МВт·г.
Повідомляє ДТЕК.
Батарея встановлена в місті Енергодар, на майданчику Запорізької ТЕС і призначена для накопичення, зберігання та віддачі електроенергії в мережу, а також для надання послуг із забезпечення надійності енергосистеми України. Це пілотний проєкт ДТЕК для пошуку оптимальних моделей роботи СНЕ на різних сегментах енергетичного ринку країни.
Уже найближчим часом ДТЕК проведе сертифікацію системи для отримання статусу постачальника послуг із забезпечення резервів потужності для системного оператора. Це буде перша літій-іонна батарея в Україні, що забезпечує системну надійність енергосистеми країни.

ЗУСТРІЧ ТИЖНЯ: Міністра енергетики Герман Галущенко зустрівся з керуючим директором у країнах Східної Європи та Кавказу Європейського банку реконструкції та розвитку Маттео Патроне
Сторони обговорили питання розвитку відновлюваних джерел енергії в Україні.
Про це пише пресслужба Міненерго.
Герман Галущенко наголосив на відчутному фінансовому розбалансуванні енергетичного сектору України. Тому для стабілізації галузі дуже важливо об’єднати зусилля України та міжнародних партнерів і в розробленні політики, і в експертній допомозі, і в питанні залучення додаткового фінансування. Водночас Міністерство енергетики працює над законодавчим та технічним аспектом максимальної інтеграції ВДЕ до Об’єднаної енергетичної системи України.
Також учасники зустрічі узгодили створення Офісу реформ при Міністерстві за підтримки ЄБРР та Робочої групи з питань забезпечення довгострокової фінансової стабільності в енергетичному секторі України.

РІШЕННЯ ТИЖНЯ: Міністр Галущенко звернувся до НКРЕКП щодо заборони імпорту електроенергії з Росії та Білорусі
Міністр енергетики України Герман Галущенко направив звернення до НКРЕКП, щодо обмеження імпорту електричної енергії з держав, які не є членами Енергетичного Співтовариства.
Про це повідомляє пресслужба Міненерго.
Ключовою вимогою під час приєднання енергосистеми України до ENTSO-E є забезпечення достатності власних генеруючих потужностей для покриття прогнозованого попиту на електричну енергію.
Відповідно до Плану заходів щодо синхронізації об’єднаної енергетичної системи України з об’єднанням енергетичних систем держав — членів Європейського Союзу, триває процес підготовки до відокремлення ОЕС України від паралельної роботи з енергосистемами Республіки Білорусь та Російської Федерації з подальшим приєднанням до європейської мережі системних операторів передачі електричної енергії ENTSO-E.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами