Огляд новин енергетики: 16-22.11.2020

ЦИФРА ТИЖНЯ: Заборгованість у розмірі 205 млн грн виплатило ДП «Гарантований покупець»
Державне підприємство «Гарантований покупець» остаточно розрахувалося з виробниками електроенергії з відновлюваних джерел (ВДЕ) за товарну продукцію вересня 2020 року. Фінальний платіж у розмірі 205 млн грн підприємство здійснило 11 листопада.
За електроенергію, яку Гарантований покупець придбав за «зеленим» тарифом у вересні, загалом сплачено близько 4,7 млрд грн. Таким чином, підприємство другий місяць поспіль повністю розраховується за придбану електроенергію.
Як повідомлялося раніше, протягом останніх днів державне підприємство здійснило на користь ВДЕ платежі на загальну суму 725 млн грн.

ВІДЗНАКА ТИЖНЯ: Любов Шумська отримала нагороду «Жіночого енергетичного клубу» в номінації «Освітянка»
Директорка Полтавського фахового коледжу нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Любов Шумська стала переможницею на конкурсі від «Жіночого енергетичного клубу».
Вона говорить, що отримати визнання у такому конкурсі — надзвичайно почесно, перемога зобов’язує працювати ще більше задля освіти – в університеті та коледжі, який очолює.
«Нашим жінкам не доводиться боротися за гендерну рівність, у нас, мабуть, навіть гендерна більшість — це стосується не тільки традиційних освітянських професій, але й представництва у нафтогазовій галузі – викладачки геології, буріння свердловин, нафтогазового профілю у нас також є".

ІННОВАЦІЯ ТИЖНЯ: Перший супермаркет, який використовує «зелені» технології відкрився у Київській області
У Софіївській Борщагівці, мережа супермаркетів "Сільпо" відкрила перший магазин ресайклінг-формату, побудований із використанням "зелених" технологій.
На даху супермаркету розташована сонячна електростанція, яка складається з 664 панелей. Ця станція дозволить мінімізувати використання електроенергії з мережі.
Візки та кошики виготовлені з перероблених рибальських сіток, мотузок і пластика. Крім того, на території є крита парковка для велосипедів і велопрокат, а також заправні станції для електромобілів.
На території супермаркету працює станція прийому вторсировини Silpo Recycling. Туди можна приносити відсортовані відходи: пластик, папір, скло тощо. За кожен кілограм на рахунок покупця нараховують бали, які можна використовувати для покупок в мережі "Сільпо".
#47_ЕнергоДжерела_16-22.11.2020.-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами