Огляд новин енергетики: 15-21.04.2019

Подія тижня: ДТЕК відкрили найбільшу в Україні СЕС - Нікопольську
Найбільша сонячна електростанція України запрацювала на повну потужність. Масштабний проект впроваджувала українська компанія ДТЕК та китайська China Machinery Engineering Corporation (CMEC). Обсяг інвестицій склав 216 млн євро.
Сонячну електростанцію побудували менше ніж за рік. На території колишнього рудного кар’єру встановили близько 750 тисяч панелей. Вони виробляють майже 200 МВт електроенергії.

Компанія тижня: Український стартап SolarGaps отримав 1 млн євро в рамках програми Horizon 2020
Стартап працює над розумними жалюзі, які здатні виробляти електроенергію з сонячного випромінювання. За підрахунками учасників команди, одного квадратного метра таких жалюзі вистачить для того, щоб зарядити 3 ноутбука або 30 світлодіодних лампочок.
Учасники команди пишаються тим, що потрапили в 5% європейських стартапів, яким вдалося отримати кошти від Horizon 2020 та сподіваються, що в майбутньому запропонований ними продукт стане обов’язковою частиною розумних міст, яка зробить вертикальні фасади будівель ефективними сонячними електростанціями.

Цифра тижня: Держенергоефективності оголосило 32 закупівлі енергосервісу для модернізації насосного господарства
Тендери проходитимуть в системі Prozorro. Термін подання тендерних пропозицій - із 28 квітня по 6 червня поточного року. Обрані об’єкти розташовані в Херсонській, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Кіровоградській та Полтавській областях.
Держводагентство у співпраці з Держенергоефективності визначило 91 потенційний об’єкт енергосервісу. Зокрема, у 2018 р. для модернізації 4 насосних станцій вже укладено 4 ЕСКО-договори на загальну суму контрактів близько 33 млн гривень. Очікувана економія електроенергії сягне близько 20 %. Таким чином, Держводагентство демонструє приклад успішної роботи над підвищенням енергоефективності своїх об’єктів.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами