Огляд новин енергетики: 15-21.03.2021

ПРОЄКТ ТИЖНЯ: ДТЕК та Siemens за підтримки урядів узгодили водневий проект на 25 млн євро у Маріуполі
Даний проект 19 березня буде на порядку економічного форуму в Берліні за участю канцлера Ангели Меркель і прем'єра Дениса Шмигаля.
За даними, отриманими в урядових колах, проект передбачає будівництво заводу з виробництва водню на базі одного їх металургійних комбінатів гірничо-металургійної групи "Метінвест" - сестринського холдингу ДТЕК.
Планується встановити обладнання для електролізу води (розщеплення на кисень і водень) вартістю 25 млн євро та потужністю 8,5 МВт. Водень буде використовуватися для виробництва сталі з низьким рівнем викидів.
"Великі водневі проекти не можуть бути розпочаті без політичної підтримки та субсидій", - сказав Handelsblatt генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

ЦИФРА ТИЖНЯ: Біоенергетика в Україні може замістити 37 млрд кубометрів газу в рік
Потенціал біоенергетики щодо заміщення імпортованих викопних енергоресурсів в Україні складає 37 млрд кубометрів газу в рік. Про це заявив т.в.о. голови Держенергоефективності Костянтина Гури під час виступу на 6-му українсько-литовському економічному форумі «Економіка і пандемія: криза та нові можливості».
Так, за його словами, вирощування в Україні енергокультур та їхнє використання в енергетичних цілях дає змогу максимально замістити до 20 млрд м³ у рік; використання третини агровідходів – до 10 млрд м³ у рік; виробництво біометану – ще 8 млрд м³ газу в рік.

Перспектива тижня: Завдяки Green Deal в Україні може бути створено 0,5 млн робочих місць – Вітренко
"Україна має величезний потенціал розвитку завдяки Green Deal. Ми можемо створити 0,5 млн робочих місць завдяки" зеленому "курсу. Це перехід до" зеленої "економіки, це трансформація країни", - сказав він в ході четвертого німецько-українського бізнес-форуму.
При цьому Вітренко відзначив наявність у України великого потенціалу виробництва "зеленої" енергетики і підвищення рівня енергоефективності, а також можливості "стати партнером Європи на десятиліття з експорту" зеленого "водню".
#12_ЕнергоДжерела_15-21.03.2021.-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами